Рішення допитати Януковича у Росії є незаконним — Горбатюк

П'ятниця, 29 липня 2016, 21:31

У Генпрокуратурі вважають незаконним рішення суду, згідно з яким слідчий має допитати екс-президента Віктора Януковича у справі про незаконне одержання авторської винагороди.

Про це у коментарі Радіо Свобода заявив начальник департаменту спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк.

"Це рішення, на нашу думку, є необґрунтованим і незаконним. Тому що, згідно з міжнародними договорами, слідчий без дозволу і без участі правоохоронних органів іншої країни не має права проводити слідчі дії. Ми не можемо проводити слідчі дії на території Росії без участі правоохоронних органів цієї країни. Це незаконно", – сказав він.

За словами Горбатюка, ухвала суду не може бути оскаржена, але є можливість отримати роз’яснення.

"Ми будемо звертатися в суд з проханням роз’яснити, як виконати рішення, яке є незаконним. Сподіваємося, що суд скасує це рішення…", – сказав він.

Горбатюк наголосив, що до Росії спрямовані запити про перебування Януковича на цій території і можливості проведення з ним слідчих дій, без участі Росії і без отримання відповіді це неможливо за законом.

Напередодні адвокат Януковича повідомив, що Печерський райсуд Києва зобов’язав слідчого ГПУ вирушити в Росію й допитати його підзахисного в справі про незаконне одержання авторської винагороди.

Януковича, зокрема, підозрюють в отриманні хабара на суму 26 мільйонів гривень у період 2011–2012 років від підприємства "Новий світ".

Екс-президент утік із України в лютому 2014 року після масових розстрілів учасників протестів на майдані Незалежності в Києві.

Відтоді він, за останніми даними, переховується на території Росії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...