Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Луценко: Єфремова затримано

Субота, 30 липня 2016, 09:56
Луценко: Єфремова затримано

Екс-главу фракції Партії регіонів Олександра Єфремова затримано. 

Про це вранці 30 липня заявив генпрокурор Юрій Луценко.

"За підозрою у посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України затримано екс-керівника фракції ПР громадянина О.Єфремова", - повідомив Луценко. 

Як повідомила речниця Генпрокурора Лариса Сарган, Єфремов був затриманий в аеропорту "Бориспіль" з квитком на Відень. Вона додала, що у Відні перебуває син екс-регіонала.

 
Прес-служба ГПУ

Як відомо, екс-регіонал Олександр Єфремов був затриманий улютому 2015 року. Йому було призначено заставу в розмірі 3,7 млн гривень.

Проти екс-нардепа було відкрито низку кримінальних проваджень. 

При цьому у березні ГПУ закрила кримінальне провадження щодо Єфремова щодо розпалювання ворожнечі, а суд виніс рішення про повернення йому застави у сумі 60 900 гривень.

Це один з трьох епізодів, які інкримінують Єфремову. Підозра Єфремову у цьому провадженні не пред'являлася.

Окрім цього існує ще два провадження -  заволодіння державними грошовими коштами (за заявою Центру протидії корупції N42014000000000628, тиск на службових осіб ДП "Луганськвугілля", що спричинило тяжкі наслідки інтересам держави), та голосування "диктаторських законів" (N42015000000001495, скоєння злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 366 КК України, щодо організації голосування у Раді 16 січня за "диктаторські закони"). За цей  епізод Єфремову винесли спочатку підозру, а потім – обвинувальний акт.

На 10 серпня Солом'янський райсуд Києва переніс розгляд справи проти Єфремова, екс-регіонала Олександра Стояна та екс-депутата від КПУ Сергія Гордієнка, яких звинувачують у сприянні прийняттю "диктаторських законів" 16 січня 2014 року.

У травні Єфремов заявив про повернення йому закордонного паспорта і зняття електронного браслета стеження.

Українська правда 

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування