ОБСЄ закликає сторони конфлікту у Вірменії проявити стриманість

Неділя, 31 липня 2016, 00:55

ОБСЄ висловила співчуття родині загиблого під час акцій протесту в Єревані поліцейського і закликає всі сторни проявити максимальну стриманість.

Про це пише Радіо Азатутюн.

"Ми стежимо за розвитком подій з великою стурбованістю. Ми шкодуємо у зв'язку з загибеллю ще одного поліцейського і висловлюємо наші співчуття його родині", - заявив керівник єреванського офісу ОБСЄ Арго Аваков в поширеній заяві.

"Щоб уникнути небезпеки розвитку ситуації ми закликаємо всі сторони проявити максимальну стриманість, не вдаватися до насильства і утриматися від провокацій. Ситуація повинна бути врегульована і громадський порядок повинен бути відновлений відповідно до верховенством закону", - також сказано в заяві.

Раніше прес-секретар Поліції Вірменії Ашот Агаронян, повідомив, що "з території полку ППС збройним снайпером був відкритий вогонь".

"Був убитий службовець військ поліції РВ Юрій Тепаносян 1986 р.н.., що знаходився в машині на відстані 350-400 метрів від полку ППС", - написав Агаронян в facebook.

Також у цей день учасники акції протесту перекрили проспект Маршала Баграмяна, де розташований Президентський палац і Національні збори Республіки Вірменія, а також 4 посольства.

За даними ЗМІ, один з учасників акції протесту на проспекті Баграмяна зробив спробу самоспалення: чоловік вилив на себе, ймовірно, бензин і спробував підпалити його, проте присутні поруч люди завадили йому, погасивши вогонь.

Пізніше, демонстранти, які блокували проспект Баграмяна в Єревані, вирішили повернутися на площу Свободи після того, як поліція виступила із заявою, зажадавши "припинити незаконні дії, не обмежувати свободу пересування інших громадян, звільнити проїжджу частину вулиці" і пригрозивши в іншому випадку "в установленому законом порядку вжити заходів для розблокування дороги".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...