Адвокат Онищенка не знає, де він, але рішення Ради оскаржить

Вівторок, 5 липня 2016, 13:36

Адвокат Олександра Онищенка Ольга Просянюк не знає, де точно перебуває цей народний депутат.

Про це вона розповіла в коментарі "Українській правді" після того, як Верховна Рада проголосувала за зняття недоторканності й арешт Онищенка.

"За інформацією, якою я володію, Онищенко є членом олімпійської збірної з кінного спорту, яка проводить тренування в Австрії і Угорщині, тому є підстави вважати, що він (перебуває) там і готується до Олімпійських ігор", – сказала вона.

На уточнююче запитання, чи відомо їй, коли саме Онищенко має повернутися в Україну, Просянюк відповіла:

"Мені не відомо, коли він має повернутися, і поки я не мала можливості з ним зв'язатись, бо перебуваю на обшуку в офісі мого колеги адвоката Андрія Циганкова".

Адвокат також заявила, що оскаржуватиме в суді рішення парламенту про надання згоди на зняття недоторканності, притягнення до відповідальності та арешт Онищенка.

"Ми вважаємо постанову ВР незаконною та будемо оскаржувати її в суді", – заявила вона і додала, що на це є дві підстави.

"Регламент ВР передбачає, що щодо кожного запобіжного заходу мало бути внесене окреме подання, чого зроблено не було, а відтак це є самостійною підставою для оскарження постанови", – пояснила Просянюк.

Вона також вважає, що регламентний комітет минулого тижня, приймаючи рішення, надав дозвіл на зняття недоторканності, "а щодо інших питань, зокрема арешту і затримання, відмовив, вважаючи, що висновки Генпрокуратури, викладені в поданні, – передчасні та не підтверджені жодними доказами".

На думку захисту Онищенка, ті докази, які були зазначені у поданні ГПУ, не відповідають дійсності, зокрема протоколи допитів, "в яких свідки вказували зовсім інші обставини".

"Ми про це знаємо, бо ці матеріали подавалися до суду і ми бачили ті протоколи", - сказала адвокат.

Вона також обурилась тим, що попри рішення регламентного комітету, Верховна Рада проголосувала на свій розсуд.

"На сьогодні у ВР жодних доказів надано не було. Незрозуміло, навіщо існує регламентний комітет, думка якого, як виявляється, для ВР не є обов'язковою", – сказала вона.

Як відомо, Онищенка й ще 20 осіб підозрюють у махінаціях із газом держкомпанії "Укгазвидобування", який отримували за угодою про спільну діяльність.

За версією слідства, з січня 2013 року до січня 2016-го компанії, підконтрольні Онищенку, перепродували куплений у держкомпаній газ своїм же фірмам за заниженими цінами, а після цього реалізовували його кінцевим споживачам за ринковою ціною. Цим державі завдали шкоди на суму 1 млрд 613 млн гривень.

Згідно з поданням, угоди на спільний видобуток газу разом із державною "Укргазвидобування" були оформлені компаніями ТОВ "Надра Геоцентр", ТОВ Фірма "Хас" та ТОВ "Карпатнадраінвест", у яких Онищенко має частку.

Серед фігурантів справи, крім Онищенка, вказані його мама, 75-річна Інеса Кадирова, й адвокат Валерій Постний – у минулому бізнес-партнер Ігоря Коломойського.

Оксана Коваленко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:35
У Грузії четвертий вечір поспіль протестували проти закону про "іноагентів" у трьох містах
09:31
Безпрецедентний крок: демократи намагаються врятувати "проєкти Джонсона" з допомогою Україні
09:30
Нафта підскочила у ціні на 3 долари на тлі атаки Ізраїлю по Ірану
09:17
Комбінований удар по Україні: сили ППО збили 22 ракети, 2 з яких Х-22 та 14 "Шахедів"
09:14
Внаслідок обстрілів призупинена робота вокзалу у Дніпрі
09:06
Інтерв'юВ.о. міністра спорту: Якщо взяти абсолютне значення, то кількість заброньованих футболістів – це невелика частина
08:58
Сили оборони вперше знищили стратегічний бомбардувальник РФ – носій ракет Х-22
08:55
фото, доповнено Ракетний удар росіян: у Дніпрі 2 загиблих, у Синельниковому – 6, серед них 2 дітей
08:32
Росіяни намагаються прорвати оборону ЗСУ на 6-ти напрямках: за добу 82 боєзіткнення
08:17
Речницю Сил оборони півдня Гуменюк звільнили
Усі новини...