Адвокат Онищенка Циганков подасть проти НАБУ позов до суду

Четвер, 7 липня 2016, 01:10

Адвокат Андрій Циганков, у якого НАБУ провело обшук у справі Олександра Онищенка, відкидає звинувачення проти себе і планує подати позов до суду про захист честі, гідності і ділової репутації.

Про це написав Артем Нікіфоров у facebook.

"Щойно розмовляв з Циганков Андрій щодо інформації, поширеною НАБУ. Буде підготовлено позов про захист честі, гідності і ділової репутації", - написав він.

Як повідомлялося, 5 липня у справі нардепа Онищенка у двох офісах його адвокатів, зокрема і Циганкова, та за адресами проживання кількох адвокатів НАБУ проводило слідчі дії.

Згідно з інформацією НАБУ, адвокати Циганков, Копусь та Маковський "здійснювали реєстрацію фіктивних суб’єктів підприємницької діяльності та супроводжували їх незаконну діяльність, спрямовану на конвертацію в готівку коштів, отриманих від реалізації природного газу, видобутого в межах спільної діяльності з ПАТ "Укргазвидобування".

Сам Циганков висловив припущення, що кримінальне переслідування адвоката (Циганкова – ред) може посприяти наданню Онищенку політичного притулку в Європі і НАБУ це робить свідомо.

"Європа навряд чи видасть, якщо створити привід, тому доцільніше отримати там політичний притулок, а для цього варіанту розвитку подій переслідування адвоката і загроза його арешту, який представляє інтереси народного депутата в кримінальному провадженні, підозрюваного в злочині, - дуже непоганий посил", - написав він у facebook.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування