Адвокат Онищенка Циганков каже, що НАБУ його оббріхує

Четвер, 7 липня 2016, 12:29

Адвокат Андрій Циганков, якого Національне антикорупційне бюро вважає фігурантом "справи Онищенко", заперечує звинувачення.

Про це він розповів в коментарі "Українській правді".

За його словами, він став працювати з фігурантами тільки "місяць-півтора" назад.

"Онищенка я раніше не знав, з Рябошапкою (один з фігурантів справи, адвокатом якого Циганков виступав на суді – УП) познайомився незадовго до його арешту", – сказав він.

"Я ні з ким з фігурантів справи не був знайомий раніше. Був довіритель, з яким я познайомився за півтора-два місяці. У них було побутове питання, а потім вже я став їх захищати", – сказав він.

При цьому Циганков поки не відповів, хто саме запросив його виступити захисником у справі, сказавши, що в зв'язку з адвокатською таємницею має уточнити у клієнтів.

Він також заперечує, що у нього був рахунок, на який за твердженням НАБУ, він перераховував гроші з фіктивних фірм "групи Онищенка".

"Подібного рахунку у мене ніколи не було, я ніколи їм не керував. Ні я, ні члени моєї команди, ні співробітники", – сказав Циганков.

Він також заявляє, що не знайомий з іншими адвокатами, яких НАБУ звинувачує в реєстрації компаній і супроводі їх діяльності з конвертації в готівку коштів, отриманих від реалізації природного газу, видобутого в рамках спільної діяльності з ВАТ "Укргазвидобування".

"Даних адвокатів я не знаю, ніколи зніми не спілкувався. Можливо їх оббрехали також як і мене", - сказав він.

На запитання, чому ж тоді, на його думку, у НАБУ є підозри щодо нього, Циганков відповів:

"Мені складно пояснити, чому НАБУ звинувачує саме мене. Можливо це плата за успіхи в адвокатській захисту підозрюваних у справі і в консолідації захисту в принципі".

Циганков також повідомив, що збирається "безумовно" повертатися в Україну.

"Рішення, коли це буде зроблено, прийму на початку наступного тижня", – додав він.

Як відомо, 5 липня 2016 року в рамках розслідування корупційної схеми з перепродажу газу, видобутого за договорами спільної діяльності з ПАТ "Укргазвидобування"  слідчі здійснили 21 обшук, серед яких вісім обшуків у приміщеннях та автомобілях, що належать чи використовуються адвокатами Циганковим, Копусь та Маковським.

 Циганков напередодні покинув межі України.

Як відомо, 5 липня Верховна Рада проголосувала за зняття недоторканності й арешт депутата Олксандра Онищенка.

Онищенка й ще 20 осіб підозрюють у махінаціях із газом держкомпанії "Укгазвидобування", який отримували за угодою про спільну діяльність.

Оксана Коваленко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування