Поліція просить заборонити ЛГБТ-акції в Одесі найближчим часом

Середа, 10 серпня 2016, 23:44

Головне управління Нацполіціі в Одеській області направило лист до Одеської міськради з проханням звернутися до суду для заборони масових акцій у місті в період з 10 по 14 серпня.

Копію листа кореспонденту "Інтерфакс-Україна" надали в Одеській міськраді.

У документі, зокрема, зазначається, що в суспільстві неоднозначно сприймаються заходи, заплановані в цей період в рамках фестивалю "ОдессаПрайд2016": з відповідними зверненнями в поліцію вже звернулися народний депутат Павло Унгурян та митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел (Українська православна церква (Московського патріархату).

Крім того, заходи фестивалю збігаються за часом і місцем проведення з низкою акцій патріотичного характеру, а також акції, спрямовані на протидію ЛГБТ-пропаганди.

У зв'язку з цим в ГУ Нацполіції в Одеській області побоюються масових порушень громадського порядку і попросили міськраду за допомогою суду обмежити право громадян на проведення масових акцій.

У прес-службі Одеської міськради агентству не змогли повідомити, чи був уже поданий відповідний позов.

Однак джерело агентства в Одеському окружному адміністративному суді повідомило, що вже 11 серпня відбудеться засідання з цього питання.

У свою чергу організатори фестивалю поки не мають наміру відмовлятися від його проведення, і в середу відкрили реєстрацію учасників заходу.

Як повідомлялося, в кінці липня організатори фестивалю квір-культури "ОдессаПрайд2016" подали заяву до Одеської міської ради на проведення вуличної правозахисної акції.

Як повідомлялося, в 2015 році аналогічний захід не відбувся через заборону суду. Активісти змогли провести лише поодинокі акції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування