Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бірюков: по лінії матеріального забезпечення МО є тільки два системні результати

Четвер, 11 серпня 2016, 00:34
Бірюков: по лінії матеріального забезпечення МО є  тільки два системні результати

Радник президента Юрій Бірюков заявив, що по лінії матеріального забезпечення Міністерства оборони вдалося досягти двох системних результатів.

Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.

"Питання - так чого ми досягли по лінії матеріального забезпечення?... Системних результатів ... два. Якщо покопатися в пам'яті, може і трохи більше, але системних, в даній площині - два", - написав Бірюков.

За його словами, перший результат - це імплементація системи ProZorro для закупівель МОУ. Другий - скасування постанови КМУ 1444, що дало право Міноборони самостійно визначати потреби військовослужбовців.

Бірюков зазначив, що прикладів результатів ще багато, проте вони несистемні.

"Вже ніхто і не згадує про те, що до нашого приходу в МО поняття "відкриті технічні умови" не існувало в принципі. Був технічний опис з двох-трьох рядків, що дозволяло купувати будь-яку хрень. А тепер десятки ТУ висять на сайті МО", - написав він.

При цьому він підкреслив, що цю роботу можна "легко поховати".

"Інший міністр, інший радник - і все це можна "помножити на нуль" двома-трьома підписами", - зазначив радник президента.

Він також згадав експеримент, згідно з яким військові деяких частин півроку харчувалися в режимі "шведського столу". Незважаючи на те, що "експеримент показав економічну ефективність і багаторазове поліпшення якості харчування", його "легко поховали під паперами, не давши, навіть, розширити його на ще десяток частин".

"Тепер ще раз поставимо питання - так чого ми досягли по лінії матеріального забезпечення? Відповідь - мікроскопічно мало", - заявив Бірюков.

"І вже рік один з емісарів Асоціації Народних Волонтерів України, що виник для боротьби з "бірюковщіной", очолює Комітет конкурсних торгів МОУ. З правом підпису, з повноваженнями і статусами. І з повним контролем над усіма закупівлями Міністерства оборони України. Це погано? До кого питання? До Асоціації Народних Волонтерів України? До Міністра? До Президента?... Так хто "правіший"?, - написав він.

"Змушений визнати - поки вони в цій боротьбі перемагають ... Я визнаю - це моя недоробка, моя помилка. Як і помилка багатьох з нас. Ми не вірили, що багато "нових" можуть виявитися такими ж, як і "старі", - додав Бірюков.

Він також додав, що "не дивлячись на повне моральне і психологічне виснаження, не дивлячись на постійні "клацання по носу", не дивлячись на хвилі" компромату "(і нуль фактів, бо їх немає) - ми не не вішаєм ніс".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування