Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пушилін маніпулює матерями полонених заради амністії бойовиків

Четвер, 11 серпня 2016, 15:47

Один з ватажків ОРДО Денис Пушилін маніпулює матерями українських заручників, щоб ті протискали прийняття амністії для бойовиків.

Такий висновок можна зробити із заяв Пушиліна, а також розповіді однієї з матерів.

Так Пушилін, слова якого наводить підконтрольне бойовикам агентство ДАН, заявив, що зустріч українських військовополонених в ОРДО з їхніми матерями може відбутися найближчим часом.

"Нам немає чого приховувати, і я думаю, ми зможемо матерям українських військовополонених влаштувати зустріч. Безпосередньо це може бути серйозним поштовхом, щоб матері, повернувшись в Україну, посприяли прийняттю закону про амністію. Ми готові віддавати всіх, хто у нас утримується, але не в односторонньому порядку. Не виключено, що найближчим часом зустріч відбудеться", - сказав Пушилін.

Як розповіла одна з матерів, бойовики звернулися до них в понеділок. За її словами, їм запропонували під камери зустрітися з матерями з боку бойовиків, зустрітися з Пушилінім, проте не гарантували зустрічі з їхніми синами, яких утримують бойовики.

Близько 10 українських матерів збираються відправитися на окуповані території, проте конкретна дата поки невідома.

Як відомо, депутат Надія Савченко заявила, що почала голодування заради якнайшвидшого звільнення заручників, яких утримують на окупованих територіях.

8 серпня на вул. Банковій в центрі Києва біля будівлі Адміністрації президента відбулася інспірована Савченко акція "Не кидай своїх" з вимогою якнайшвидшого звільнення з полону бойовиків українських громадян.

На акції 5 осіб оголосили голодування - троє матерів і дві дружини полонених. Пізніше до них приєднався ще один чоловік.

З боку української влади неодноразово звучало, що блокує звільнення заручників протилежна сторона, вимагаючи амністії для понад 600 бойовиків.

Учасники акції звернулися до президента Петра Порошенка з тим, щоб прийняти конкретні заходи для звільнення людей.

10 серпня матері і дружини українських військовополонених заявили, що припиняють голодування під Адміністрацією президента і збираються їхати самостійно в Донецьк.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування