Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

РФ пригрозила Україні та Заходу через "загибель російських військових"

Четвер, 11 серпня 2016, 18:17

Міністерство закордонних справ РФ заявляє, що "збитки, завдані російській стороні, загибель російських військовослужбовців без наслідків не залишаться".

Про це йдеться в заяві відомства, оприлюдненій у четвер увечері.

Як відомо, у середу російська ФСБ поширила заяву, про начебто дві спроби українських військових напасти на Крим та влаштувати там теракти, під час яких загинули російський військовий і боєць ФСБ.

Український Генштаб назвав ці заяви провокацією, а президент Петро Порошенко вважає їх фантазіями Росії.

"Порошенко постійно хизується "беззастережною підтримкою з боку США, НАТО і Євросоюзу" в "боротьбі за повернення анексованого Криму". Потурання цій риториці з боку Заходу безсумнівно зіграло негативну роль при ухваленні українським керівництвом злочинних рішень про організацію збройних провокацій в російському Криму", - заявили в російському МЗС.

"Якщо верховний головнокомандувач ЗСУ причетний до цих рішень, то він претендує на роль могильника мирного процесу. Якщо ж вони були ухвалені без його відома - то це ще гірше. Серйозно непокоїть бездіяльність київської влади перед лицем наростання войовничої риторики і насильницьких акцій, що здійснюються і плануються т. зв. добровольчими батальйонами та іншими екстремістами", - сказано в повідомленні.

"Сподіваємося, що в західних столицях будуть зроблені відповідні висновки. Спроби "розгойдати ситуацію" в російському Криму приречені на провал. Стабільність і безпека в Республіці Крим будуть нами безумовно забезпечені", - заявили в МЗС РФ.

"Хотіли б також попередити як Київ, так і його зарубіжних кураторів, що збиток, завданий російській стороні, загибель російських військовослужбовців без наслідків не залишаться", - підкреслили у відомстві.

"(...) Ще раз закликаємо партнерів здійснити саме серйозний вплив на київську владу, застерегти її від небезпечних кроків, які можуть мати найбільш негативні наслідки. Гра з вогнем до добра не доводить", - йдеться в заяві.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування