Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генштаб: ЗС РФ показово окопуються на адмінкордоні Криму і притягнули "Град"

Четвер, 11 серпня 2016, 19:59

Військовослужбовці підрозділів ЗСУ вживають заходів для протидії зміцненню російськими військами своїх позицій на адмінкордоні з окупованим Росією Кримом.

Про це повідомив начальник прес-служби Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" у четвер ввечері.

"Маневри силами і засобами, які в нас є, ми виконуємо згідно із завданням, поставленим президентом. Існує чітке розуміння: є дія - є протидія. І цю протидію, причому ефективну, ми реалізовуємо", - сказав він.

При цьому Селезньов не повідомив деталей дій підрозділів ЗСУ, наголошуючи на секретності цієї інформації.

Він підкреслив, що підрозділи ЗС РФ зміцнюють свої позиції на адмінкордоні з окупованим Кримом демонстративно.

"Вони нас реально провокують. Ці дії - дуже демонстративні й показові. Наприклад, на вірменському напрямку в районі н.п. Каланчак (Херсонська обл.), відстань від лінії розмежування й адмінкордону до того місця, де працюють російські бійці, становить 500 м, максимум 1000 м", - розповів представник Генштабу ЗСУ.

За словами Селезньова, близько 11.00 четверга в зазначений район прибули близько 100 російських військових і 8 БМП, які почали демонстративно обкопуватися: "Через кілька годин, близько 14.00, вони поїхали, але пізніше туди приїхала ще одна рота, яка там і залишилася".

Він також поінформував, що вдень близько сотні російських військових прибули також і до КПВВ "Каланчак".

"Вони почали облаштовувати там позиції та показово зариватися в землю. Сюди ж вони пригнали "Град", - додав Селезньов.

Раніше Федеральна служба безпеки Росії звинуватила Міністерство оборони України в підготовці терактів в анексованому Криму.

Український Генштаб назвав ці заяви провокацією, а президент Петро Порошенко вважає їх фантазіями Росії.

Водночас Міністерство закордонних справ РФ заявило, що "збитки, завдані російській стороні, загибель російських військовослужбовців без наслідків не залишаться".

11 серпня Порошенко на нараді з керівництвом силових структур і МЗС доручив привести всі підрозділи силових структур поблизу адміністративного кордону Херсонської області та окупованої Автономної Республіки Крим у посилену бойову готовність.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...