Депутат Енергодара спростовує, що просив Панова поїхати до Криму

П'ятниця, 12 серпня 2016, 12:26

Депутат міськради Енергодара, член УКРОПу Артем Дубков запевняє, що не просив Євгена Панова з'їздити до Криму у своїх справах.

У розмові з "Українською правдою" напередодні він назвав вигадкою журналістки цю інформацію, однак редактор "Центру журналістських розслідувань" Валентина Самар опублікувала частину аудіозапису розмови з Дубковим.

Енергодарський депутат підтвердив УП, що така розмова була, але запевнив, що він зіронізував у відповідь на нав'язливі запитання журналістки.

"Нехай викладе всю розмову. Навіть у тому відрізку, який виклала та журналістка, вона каже: "Артеме, після 30 хвилин заперечення Ви згодні?". Перед цим я їй просто кажу: "Валентино, що Ви хочете від мене почути? Ви хочете почути, що я Панова відправив туди?" Вона мені каже: "Після 30 хвилин заперечення Ви погодилися раптом", – сказав він.

Дубков зазначив, що навіть не пам'ятав точно адресу своєї "недобудови" у Ялті, через яку, за версією Самар, Панов міг поїхати до Криму.

"Це взагалі не відповідає дійсності, я більше з іронією до неї звертався. Я вже не кажу про весь аудіозапис", – сказав депутат.

Він запевнив, що не просив Панова поїхати до Криму у своїх справах: "Я не просив. І навіть якби допустити, що я б попросив, – знаючи Євгена, він би ніколи на це не пішов. Я не просив", – наголосив Дубков.

Раніше в нього на півострові був бізнес, але в Крим він уже більше року не їздив.

"Ніякої господарської діяльності в Криму, як прибуткової, так і не прибуткової, я не веду. Нерухомості в мене (там) немає, крім одного маленького занедбаного будівництва, яке було закинуто ще до окупації. На Нагорній – яке навіть не пам'ятаю, де воно розташоване, виявляється, воно знаходиться не на Нагорній, 6, а на Нагорній, 16", – сказав Дубков.

"Я виводив звідти (із Криму) техніку, евакуював підприємство – уже більше року я там не з'являюся", – відповів він на уточнююче запитання УП.

За словами Дубкова, Панов там не бував. "Коли я евакуював підприємство, я волонтером на фронт їздив, а Панов у той час служив", – сказав він.

Дубков також зазначив, що під час розмови з журналісткою "Центру журналістських розслідувань" був пригнічений, спілкувався з нею в надії на допомогу для Євгена.

"У мене не було такого досвіду спілкування з журналістами… Вона свідомо подзвонила з такою гіпотезою, що Панов туди поїхав на моє прохання – щойно вона видавила ці слова, після півгодини заперечення, вона заспокоїлася й попрощалася", – сказав він.

Як відомо, Федеральна служба Росії заявила про затримання в Криму українця Євгена Панова й ще групи осіб, яких звинувачують у підготовці терактів на анексованому півострові. Панова посадили під арешт у Криму на 2 місяці.

Брат Панова Ігор Котелянець вважає, що Євгена викрали й привезли до Криму.

Олена Рощенко, УП

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...