Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Геращенко: Захтій – радше агент ФСБ, ніж українських спецслужб

П'ятниця, 12 серпня 2016, 13:12

Андрій Захтій, якого Росія видає за українського диверсанта, – це антиукраїнськи налаштований і двічі судимий рецидивіст на прізвисько "Зая".

Це з'ясували журналісти сайту "Миротворець", вивчивши персональні дані Захтія за відкритими джерелами, пише депутат і член колегії МВС України Антон Геращенко.

"Виявилося, що це банальний антиукраїнски налаштований і двічі судимий рецидивіст на прізвисько "Зая". Він був засуджений у 1998 році на 6,5 років позбавлення волі за грабіж, вчинений групою осіб", – повідомив парламентар у Facebook.

"Відсидів 4 роки у Львівській виправній колонії №40, але на шлях виправлення не став. Потім був повторно притягнутий до кримінальної відповідальності в 2008 році за шахрайство, підробку документів і низку інших злочинів, однак відбувся на диво легко – судимістю й невеликим штрафом", – додав Геращенко.

За його даними, у 2011 році "Зая" набрав боргів у рідному місті Бориславі Львівської області й "утік від кредиторів" до Москви.

"Потім перебрався в Євпаторію, де жив дотепер", – зазначив Геращенко.

"Під час Майдану "Зая", як середньостатистичний ватник, постив у себе у "ВКонтакте" антиукраїнські гасла. Усі його дописи задокументовано у базах даних ІА "Миротворець", – написав він.

"Загалом, якщо "Зая" і агент, то точно не українських спецслужб. Швидше за все, його використовують як "консерву" агенти ФСБ", – заявив Геращенко.

Напередодні Міністерство закордонних справ Росії заявило, що, окрім Євгена Панова, за підозрою у підготовці терактів у Криму затримали Андрія Захтія. Він виявився будівельником із Євпаторії, уродженцем Львівщини.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування