Розвідка не виключає провокацій на День незалежності України

П'ятниця, 12 серпня 2016, 14:32

До Дня незалежності, який Україна відзначає 24 серпня, можливі провокації.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький на брифінгу у п’ятницю.

"За даними військової розвідки, зараз проходять дуже активні заходи щодо ротації, посилення переміщення, військ вздовж усієї лінії зіткнення в окупованих районах Донецької й Луганської областей", – сказав він.

"Ми не виключаємо, що в ході подальшої підготовки до Дня незалежності України противник може здійснити провокації будь-якого роду", – заявив Скібіцький.

За його словами, найбільша загроза залишаються на Донецькому й Маріупольському напрямках, "тим більше, що за останні три доби ситуація на Маріупольському напрямку теж загострилася".

"Крім того, ми не виключаємо, що противник ще до зими може здійснити спроби захоплення найбільш важливих стратегічних об’єктів для нього, які забезпечують життєдіяльність окупованих територій", – заявив представник української розвідки.

Скібіцький зазначив, що протягом тижня ситуація в зоні АТО залишається складною та характеризується посиленням активізації наступальних та штурмових дій противника на Донецькому та Маріупольському напрямках, триває ротація та бойова підготовка бойовиків, а з території Росії доставляють техніку та пальне.

"Всі дії, які зараз проводяться в Криму – і щодо посилення антитерористичних заходів, – спрямовані на те, щоб приховати :нарощування угруповання військ, яке здійснюється на півострові, переміщення військо поблизу наших кордонів, будь-які переміщення, які будуть здійснюватися в рамках як підготовки до навчання "Кавказ-2016", так і для посилення угруповання військ, тобто перекидання з території РФ", – сказав також він.

"Не виключається, що будуть проведені й інші заходи збройними силами Росії, які будуть підвищувати рівень загрози активізації або ескалації напруженості довкола нашої держави", – додав Скібіцький

"Провокації з російської сторони можуть бути будь-які, але на сьогодні, відповідно до наказу нашого головнокомандувача, здійснені заходи щодо посилення всіх силових структур для забезпечення безпеки і недоторканності наших кордонів і наших громадян", – сказав він.

На запитання про північний кордон Скібіцький повідомив, що, "згідно з планами російського командування, продовжується формування і розгортання нових з'єднань і частин поблизу кордону з нашою державою".

"На сьогодні в населеному пункті Клінці завершено розгортання 28-ї окремої бригади, перекинутої з центральних регіонів РФ", – сказав, зокрема, він.

Олена Рощенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...