Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ОБСЄ зафіксувала невідведені ракетні комплекси у зоні АТО

П'ятниця, 12 серпня 2016, 15:09

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ минулого тижня в зоні АТО зафіксували зенітно-ракетні комплекси у Луганську та біля селища Михайлівка Донецької області з порушенням Мінських домовленостей.

Про це в п'ятницю в режимі скайп-зв'язку з Українським кризовим медіа центром заявив заступник керівника СММ ОБСЄ Олександр Хуг, повідомляє "Укрінформ".

"Наша машина місії побачила присутність двох зенітно-ракетних комплексів у Луганську (біля 10 км до лінії розмежування — ред.), що знаходиться під контролем "ЛНР", це було в понеділок. Наступного дня наші спостерігачі побачили чотири зенітно-ракетних комплекси біля Михайлівки в Донецькій області (біля 40 км до лінії розмежування, контролюється українським урядом – ред.). Обидва ці місця знаходяться всередині лінії відведення і в обох випадках ми спостерігаємо чіткі порушення Мінських домовленостей", – сказав Хуг.

За словами Хуга, приблизно 40% зареєстрованих порушень тиші в зоні АТО відбуваються в період між 20:00 та 8:00. Кількість артилерійських вибухів, зареєстрованих СММ ОБСЄ, в нічні години складає більше 83%.

"Такі порушення не матеріалізуються з нічого, для цього потрібно озброєння. І повірте мені, що озброєння знаходиться уздовж усієї лінії зіткнення незважаючи на те, що сторони нам говорять, що вони відвели їх", – сказав він.

Хуг додав що протягом тижня він зустрівся з багатьма людьми в зоні АТО, які повідомили йому, що заборонена Мінськими домовленостями зброя не відведена від лінії розмежування через відсутність довіри між сторонами.

"За останні 5 днів на Донбасі я зустрічався з багатьма людьми, вони мені кажуть, що ця зброя не відведена. Вони мені кажуть, що вони бояться відводити зброю, тому що інша сторона її може не відвести, фактично немає довіри. Це було очікувано і це є причиною того, чому місія має завдання перевірки і дотримання положень Мінських угод", – заявив Хуг.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування