Байден закликав Порошенко уникнути ескалації конфлікту з РФ

Субота, 13 серпня 2016, 00:24
Байден закликав Порошенко уникнути ескалації конфлікту з РФ

Віце-президент США Джо Байден обговорив з президентом України Петром Порошенко останні події, що відбулися в окупованому Росією Криму.

Про це йдеться в повідомленні Білого дому, передає "Інтерфакс-Україна".

"Віце-президент закликав президента Порошенко зробити свою частину, щоб уникнути ескалації напруженості", - наголошується в повідомленні.

Байден також заявив, що Вашингтон закликав і російську сторону уникати ескалації конфлікту.

Як відомо, у середу російська ФСБ поширила заяву, про начебто дві спроби українських військових напасти на Крим та влаштувати там теракти, під час яких загинули російський військовий і боєць ФСБ.

Президент Росії Володимир Путін звинуватив владу України в тому, що вона "переходить до терору". 

Український Генштаб назвав ці заяви провокацією, а секретар РНБО Олександр Турчинов – істеричними і брехливими.

Президент Петро Порошенко назвав фантазіями звинувачення Росії на адресу українських військових у підготовці терактів у Криму.

За твердженням ФСБ РФ, "одним із організаторів відвернених терактів є Панов Євгеній Олександрович, 1977 року народження, житель Запорізької області, співробітник ГУР МО України". Пізніше було назване ім'я ще одного затриманого - Андрія Захтія.

За попередніми даними Головного управління розвідки Міністерства оброни України, Панов сам приїхав до Криму, де його затримали.

Радник глави МВС Антон Геращенко раніше заявив, що Андрій Захтій, якого Росія видає за українського диверсанта, – це антиукраїнськи налаштований і двічі судимий рецидивіст на прізвисько "Зая".

У свою чергу прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв не виключив розриву дипвідносин з Україною.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування