Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Хакер виклав в Інтернет особисті дані демократів Конгресу США

Субота, 13 серпня 2016, 05:54

Хакер розмістив в Інтернеті адреси електронної пошти і номери мобільних телефонів майже 200 нинішніх і колишніх конгресменів-демократів США.

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Як пише газета, відповідальність за публікацію інформації взяв на себе хакер або група хакерів під псевдонімом Guccifer 2.0

Представник Білого дому відмовився від коментарів з цього приводу.

Відзначається, що номери телефонів та адреси електронної пошти конгресменів можуть бути корисні для іноземної розвідки, яка може спробувати перехопити повідомлення, використовуючи цю інформацію. Зокрема, були опубліковані персональні дані про членів розвідувального комітету, комітету у справах збройних сил і комітету із закордонних справ.

"Це секретна інформація, і вона може бути використана дуже згубно з боку іноземного уряду", - сказав демократ Стені Хойер.

Ряд чиновників в американській розвідці вважають, що найбільш ймовірними винуватцями крадіжки даних DCCC, а також великої партії записів з Національного комітету Демократичної партії, є хакери, яких підтримує уряд Росії.

За даними газети, принаймні одна компанія, що спеціалізується на кібербезпеці, заявила, що між Росією і Guccifer 2.0 і є зв'язок. При цьому хакер спростував зв'язки з РФ.

Хойер також заявив, що Конгрес, Білий дім і спецслужби США повинні розглянути питання про застосування "наступальних заходів" у відповідь на порушення.

"Я вважаю, багато людей збираються досить скоро змінити свої номери мобільних телефонів" - сказав він.

За останній час було скоєно три кібератаки на Демократичну партію. У США допустили, що за зломами може стояти Росія.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування