Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна не є загрозою для ЄС через нелегальних мігрантів - ДПСУ

Субота, 13 серпня 2016, 18:02

На сьогоднішній день Україна не становить загрози для Євросоюзу в контексті нелегальної міграції.

Про це заявив голова Держприкордонслужби Віктор Назаренко в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Україна сьогодні не є загрозою для Європи в питаннях нелегальної міграції. На кордоні з Європою поточного року ми відмовили у пропуску 1865 потенційним нелегальним мігрантам, в тому числі 33 мототуристам або, як ми їх називаємо, байкерам, і затримали за незаконний перетин кордону 693 незаконних мігранти. Наші колеги затримали 85 незаконних мігрантів з України", - розповів він.

За словами Назаренка, для оцінки можливих загроз у квітні цього року в Одесі була проведена міжнародна конференція з залученням європейських колег, включаючи країн-сусідів з ЄС, представників FRONTEX, Литви, а також Чорноморського регіону.

"Всі прийшли до висновку, що на сьогоднішній день реальної загрози немає, але деяких заходів у цьому напрямку вирішили вжити", - сказав він.

Назаренко також повідомив, що українські прикордонники в I півріччі 2016 року не пропустили до України 3,6 тисяч громадян Росії.

"У 2014 році до нас приїхало 2,5 млн громадян РФ, в 2015 - їх вже 1,3 млн, а за 6 місяців поточного року - понад 600 тис. Що стосується відмов, то в 2014 році їх кількість - 16,5 тис. росіян, в 2015 - 10,8 тис., а за 6 місяців 2016 року - понад 3,6 тис", - розповів він.

Назаренко зазначив, що така статистика свідчить про те, що менше громадян РФ їдуть в Україну, крім того, росіяни зрозуміли, що на кордоні України здійснюється серйозний контроль.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...