Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

З Пановим немає зв'язку, йому не надано правової допомоги – адвокат

Субота, 13 серпня 2016, 21:53
З Пановим немає зв'язку, йому не надано правової допомоги – адвокат

На даний момент немає зв’язку із українцем Євгеном Пановим, якого затримала ФСБ в анексованому Криму за звинуваченням у нібито підготовці терактів.

Про це в коментарі "Громадському" повідомив адвокат затриманого українця Ярослав Гришин.

"Зв’язку із Євгеном у нас немає. Йому не було надано ніякої правової допомоги, і ми не знаємо, чи є в нього адвокат в РФ", – сказав він.

Гришин також повідомив, що у нього немає повноважень представляти інтереси Панова на території Росії, тому це питання "ще потребує вирішення".

"Ми маємо об’єднати всі зусилля для того, щоб звільнити фактично військовополоненого, викраденого громадянина України", – сказав він.

Як відомо, Федеральна служба безпеки Росії звинуватила Міністерство оборони України в підготовці терактів в анексованому Криму.

Український Генштаб назвав ці заяви провокацією, а президент Петро Порошенко вважає їх фантазіями Росії.

За твердженням ФСБ РФ, "одним із організаторів відвернених терактів є Панов Євгеній Олександрович, 1977 року народження, житель Запорізької області, співробітник ГУР МО України". Пізніше було назване ім'я ще одного затриманого - Андрія Захтія.

Брат Євгена - Ігор Котелянець - вважає, що українця викрали в Запорізькій області й вивезли до Криму.

За попередніми даними Головного управління розвідки Міністерства оброни України, Панов сам приїхав до Криму, де його затримали.

11 серпня російський телеканал оприлюднив відео допиту українця Євгена Панова, якого російські спецслужби підозрюють в організації диверсії в Криму. На змонтованому зі шматків відео Панов дає зізнавальні свідчення.

Київський райсуд Сімферополя на закритому засіданні обрав для Євгена Панова запобіжний захід у вигляді утримання під вартою протягом двох місяців.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування