Адвокат: умови перебування в СІЗО Криму – нелюдські

Вівторок, 16 серпня 2016, 14:02

У слідчому ізоляторі окупованого Сімферополя містяться майже 2500 осіб, хоча він розрахований на утримання 1100 осіб.

Про це у вівторок на прес-конференції в Києві заявив адвокат Микола Полозов, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ізолятор тимчасового утримання на території півострова працює тільки один в Сімферополі. Він розрахований на 1100 людей, зараз в ньому містяться майже 2500 осіб. Люди сплять по черзі. Враховуючи, географічне положення Криму, там влітку дуже жарко, нестерпно", – розповів Полозов.

За словами Полозова, серед ув'язнених в Сімферопольському ізоляторі є мусульмани, але "та баланда, яка вариться там, робиться на основі свинячого жиру".

Полозов також повідомив, що адвокатам, громадським захисникам, родичам затриманих потрапити в будівлю ізолятора практично неможливо.

"Сам факт потрапляння під варту в Криму – це вже істотне випробування для людини, яке, на мій погляд, необхідно прирівнювати до тортур. Це може зробити лише моніторингова місія, яку в Крим не пускають", – сказав адвокат.

Він також зазначив, що переговори між російським і українським омбудсменами про передачі низки громадян України, які раніше були засуджені і перебувають у слідчому ізоляторі Сімферополя, щоб вони відбували покарання в Україні, ні до чого не привели.

"За моєю інформацією, нічим це не закінчилося, і частину людей просто вивезли кудись на територію Росії. Де вони – невідомо. Мабуть, в якийсь колонії російській. Родичів не сповіщають про це", – повідомив адвокат.

Як відомо, раніше міжнародні правозахисні організації неодноразово заявляли про порушення прав людини в Криму. Росія не пускає на окупований півострів міжнародних спостерігачів у сфері прав людини.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...