Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

У НАБУ є вже 4 справи про незаконні дії працівників Генпрокуратури

Вівторок, 16 серпня 2016, 15:16

Національне антикорупційне бюро розслідує чотири кримінальні справи щодо неправомірних дій працівників департаменту Генеральної прокуратури з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки.

Про це повідомила у прес-службі НАБУ у відповідь на запит "Української правди".

У ній сказано, що станом на 12 серпня детективи Антикорупційного бюро розслідували три кримінальних провадження щодо працівників Департаменту ГПУ з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки за фактом неправомірних дій.

Перше провадження детективи НАБУ зареєстрували 29 квітня цього року за заявою народного депутата із попередньої кваліфікацією ст. 364 Кримінального кодексу України "Зловживання владою чи службовим становищем".

Друге провадження від 27 квітня передали у травні до НАБУ від ГПУ. Факти, внесені до ЄРДР щодо неправомірних дій службових осіб Департаменту, кваліфіковані за двома статтями ККУ – стаття 368 "Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою" та стаття 368-2 "Незаконне збагачення".

Третє провадження було зареєстровано за заявою фізичної особи 24 травня за фактом вимагання неправомірної вигоди працівниками департаменту ГПУ з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки (ст. 368 КК України).

Серед інших фактів у заяві йшлося, зокрема, про можливе застосування працівниками департаменту Генпрокуратури незаконних засобів психологічного та фізичного впливу.

"Після інциденту за участі працівників ГПУ 12 серпня, незаконного викрадення та утримання працівниками ГПУ двох працівників оперативно-технічого підрозділу НАБУ, детективами НАБУ зареєстровано ще одне – четверте – провадження щодо осіб Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки", – йдеться у повідомленні

Його відкрили за фактом незаконного викрадення працівників НАБУ (ч. 2 ст. 146 ККУ), замаху на порушення недоторканості житла (ч.3 ст 15, ч. 2 ст 162 ККУ), грабежу (ч.2 ст. 186 ККУ), зловживання владою або службовим становищем працівниками Генпрокуратури (ч.1 ст. 364 ККУ), втручання в діяльність працівників НАБУ (ч.2 ст. 343 ККУ), катування (ч.2 ст. 127 ККУ), погрози чи насильства щодо працівника правоохоронного органу (ч.1. ст. 345 ККУ), розбою (ч.2 ст. 187 ККУ).

Оксана Коваленко, Олена Рощенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування