У справі про Грибовицьке звалище під арешт взяли екс-керівників "Збиранки"

Вівторок, 16 серпня 2016, 23:56

Екс-директора львівського комунального підприємства "Збиранка" Богдана Горбаля та його заступника Бориса Плашенка взяли під варту на 60 діб.

Такий запобіжний захід обрав Галицький райсуд Львова у вівторок, повідомляє прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

За її інформацією, підозрювані мають право на внесення застави по 110 240 грн.

Прокуратура наполягала на такому жорсткому запобіжному заході як взяття під варту, мотивуючи це тим, що підозрювані можуть чинити тиск на свідків ― працівників ЛКП "Збиранка".

"Раніше Богдан Горбаль проходив свідком у справі. Ми в першу чергу з’ясовували, за яких обставин стався сам зсув. Тепер же він перейшов у статус підозрюваного. За висновками держекоінспекції, посадові особи ЛКП "Збиранки" не вживали належних заходів з експлуатації полігону ТПВ, а саме: не було належного перешарування відходів, яке мало забезпечити стійкість складування сміття. Зважаючи на тяжкість наслідків, ми вимагаємо всіх підозрюваних у цій справі взяти під варту", ― пояснив представник прокуратури Остап Сидор.

Екс-директора ЛКП "Збиранка", його заступника та начальника полігону підозрюють у порушеннях на Грибовицькому сміттєзвалищі, що призвели до смерті трьох рятувальників та еколога.

Третій підозрюваний – начальник полігону – перебуває зараз у лікувальному закладі, тому йому запобіжний захід обиратимуть пізніше, зазначила Сарган.

Як відомо, завал на Грибовицькому сміттєзвалищі cтався 30 травня, після того, як там виникла пожежа.

Рятувальники знайшли під завалами тіла трьох своїх колег.

Про долю четвертого зниклого досі не повідомлялося.

Детальніше про ситуацію зі сміттям у Львові читайте у матеріалі УП "Завал Садового. Чому Львів потрапив у сміттєвий колапс" та інтерв'ю Садового на УП.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News