Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко каже, що не здав би Крим Росії

Середа, 17 серпня 2016, 13:34

Екс-президент Віктор Ющенко стверджує, що, якщо був би президентом під час анексії Криму Росією, він не допустив би цього.

Про це він заявив в інтерв'ю виданню "Апостроф".

"Я б його не здав, це точно. Це не була проблема зброї і збройного конфлікту. Це була проблема політичного рішення", – вважає він.

На думку Ющенка, проблема тоді була не у чисельності армії чи зброї, а у неприйнятті політичних рішень.

"Якщо була б політична воля, то, я переконаний, що тої блокади парламенту не було б. Нам треба було захищати силою свої інститути влади, перш за все, парламент, і не давати можливість розпускати руки путінським молодчикам. Тим паче, як зараз відомо з даних розвідки, що Путін насправді найбільше боявся створення організованого опору для трьох сотень "зелених чоловічків" і тих груп, які їхню роботу забезпечували", – вважає він.

Ющенко також дав інтерв'ю виданню "День", у якому заявив, що Україна не отримує достатньої допомоги Заходу у протистоянні з Росією, оскільки це протистояння офіційно не назване війною.

"Якби ми відштовхнулися сьогодні від офіційного визначення на рівні парламенту того, що в нас іде вітчизняна війна з російським путінським окупантом, це по-іншому б артикулювалося у світі. Захід спекулює визначенням "антитерористичної операції" і вмиває руки від виконання обов’язків, що взяв на себе", – сказав він.

"У цьому й полягає проблема дефініцій — якщо у нас не війна, то втручатись у внутрішній конфлікт справді ніхто не буде. А якщо війна — зовсім інша розмова, тим паче, що гарантія недопущення втрати нашої територіальної цілісності та політичного суверенітету виписана на найвищому рівні", – додав Ющенко.

Також він заявив, що Мінські домовленості – це "явно російський план, за яким стоїть значна дипломатична робота, зокрема, Німеччини, Франції".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...