Freedom House закликала розслідувати тиск Генпрокуратури на НАБУ

Середа, 17 серпня 2016, 13:59

Міжнародна правозахисна організація Freedom House вважає, що конфлікт між Генпрокуратурою та Національним антикорупційним бюро свідчить про опір реформам з боку старої системи.

Про це заявив виконавчий віце-президент організації Деніел Келінґерт, повідомляє прес-служба Freedom House.

"Докази, в тому числі відео-свідчення (нападу працівників ГПУ на працівників НАБУ), опубліковані НАБУ, що детально вказують на серйозні зловживання з боку прокурорів, викликають серйозне занепокоєння щодо прогресу боротьби з корупцією і реформи прокуратури в Україні", – сказав Келінґерт.

На його думку, "прихильникам реформ протистоять представники старої системи, які прагнуть зберегти свою владу і привілеї".

"Президент Порошенко і генеральний прокурор Луценко повинні взяти під контроль негайне та ефективне розслідування повідомлень про зловживання з боку державних чиновників, і підтвердити свою прихильність очищенню від посадовців, які прагнуть повернутися до старої системи", – додав Келінґерт.

Як відомо, наприкінці минулого тижня відбулося зіткнення між співробітниками ГПУ та детективами Національного антикорупційного бюро, які здійснювали зовнішнє спостереження за слідчим ГПУ Дмитром Сусом.

В ГПУ заявили, що стеження було незаконним, у той час як НАБУ стверджують, що мали на це рішення суду.

Також в НАБУ заявили, що слідчі ГПУ затримали їхніх детективів, незаконно утримували і катували їх протягом багатьох годин.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування