Суд у справі "Торнадо" не почався, бо підозрюваний не хоче їхати із СІЗО

Середа, 17 серпня 2016, 14:07

Судове засідання у справі екс-співробітників роти "Торнадо", яких підозрюють у скоєнні тяжких злочинів у зоні АТО, вже більше двох годин не може розпочатися через неявку всіх підозрюваних.

Про це в коментарі УП розповіла прес-секретар Оболонського райсуду Києва Інна Свинарчук.

"Обвинуваченому Гульчуку провели обстеження. За наслідками обстеженнями, він виявився здоровим та здатним брати участь у судовому засіданні. Наразі він один доставлений у приміщення суду", - пояснила вона.

"Інші вісім обвинувачуваних, які мають брати участь у сьогоднішньому судовому засіданні, не доставлені. За останніми повідомленням конвойної служби, вони не виїхали із СІЗО, тому що один з обвинувачуваних відмовляється виходити із СІЗО", - сказала Свинарчук.

За її словами, у середу вже вп'яте забезпечено явку потерпілої, так само у суд з'явилися захисники підозрюваних та обвинувачення.

Наразі в суді очікують доставку восьми підозрюваних.

Як відомо, в Оболонському районному суді Києва йде процес у кримінальному провадженні щодо командира роти патрульної служби міліції особливого призначення "Торнадо" ГУМВС України в Луганській області Руслана Оніщенка, а також 11 бійців роти за обвинуваченням у вчиненні ряду злочинів у складі злочинної організації, у тому числі тяжких та особливо тяжких.

Засідання суду неодноразово зривали прихильники "торнадівців".

Зокрема поліція оголосила про підозру трьом активним учасникам подій біля Оболонського райсуду Києва 2 серпня, де сталися бійки між правоохоронцями та активістами добровольчих батальйонів.

Генпрокуратура також оприлюднила відеозапис судових засідань над 11 колишніми бійцями розформованого батальйону МВС "Торнадо" та над його екс-командиром.

Роман Кравець, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування