"Діамантовий прокурор" віддав за освіту доньки в Англії 120 тисяч фунтів

Четвер, 18 серпня 2016, 13:36

Колишній заступник прокурора Київської області Олександр Корнієць заплатив 120 тисяч фунтів за навчання його доньки Анастасії у Великій Британії.

Це випливає з розслідування Британського кримінального агентства, яке потрапило у розпорядження видання "Новое время".

Так званий "діамантовий прокурор" витратив більше 75 тисяч фунтів на навчання доньки у школі Heathfield St Mary у столиці Англії і ще майже 39 тисяч фунтів – на відвідування нею бакалаврської програми з математики та фінансів у лондонському університеті Queen Mary.

При цьому у 2014 році Корнієць отримав близько 200 тисяч гривень зарплати, ще майже 67 тисяч гривень заробила його дружина, яка досі працює у прокуратурі Київської області.

Анастасія Корнієць в Англії не обмежувалася тільки навчальною програмою: уроки тенісу обійшлися у 800 фунтів; захоплення драматичним мистецтвом коштувало 200 фунтів, потанцювати на балу – 165 фунтів, але до балу треба було готуватися і оплатити уроки танців – це ще майже 400 фунтів.

Олександр Корнієць неохоче відповідає на запитання про свою дочку та проведені нею роки в Англії: "Мені стільки людей телефонують, особливо небезпечних", – поскаржився він НВ.

Втім, екс-заступник прокурора Київщини розповів, що його донька повернулася до Києва, де знайшла собі роботу в одному з державних оборонних підприємств, однак її звільнили за статтею про скорочення штату.

Зараз Анастасію викликають на допити в прокуратуру. Питань до неї та її батька багато, одне з них: чому гроші за навчання в Англії надходили з рахунків офшорної компанії Docktown Merchants, номінальний директор якої – латвієць Ерік Ванагельс. Саме він очолював офшори, через які були куплені "вишки Бойка" для видобутку вуглеводнів в Чорному морі.

Справа Корнійця з січня перебуває в Голосіївському суді Києва. Корнієць каже, що слухають її повільно.

"Чотири місяці сторона звинувачення ховає головного свідка – це Рак Валентин Борисович. Один із видобувачів піску, які нібито давали нам хабар", – сказав він і додав, що Рак уже засуджений на 5 років за шахрайство.

Як відомо, у липні 2015 року заступника голови слідчого управління Генпрокуратури Володимира Шапакіна і заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця затримали за підозрою у вимаганні хабара в особливо великих розмірах.

При обшуку у Корнійця, який був заступником прокурора Київщини у 2014-2015 роках, знайшли 35 пакетів із діамантами, через що його називають "діамантовим прокурором".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
10:48
Керівники усіх відділів Samsung перейдуть на 6-денний робочий тиждень
10:39
На Донеччині за добу через російські обстріли загинули 4 людини 
10:31
ЗМІ: Іспанія протягом тижнів визнає палестинську державу
10:31
"Я закохуюся – це моя проблема". Історія харківського бізнесмена, екс-"регіонала" та волонтера Юрія Сапронова
10:30
фото, доповнено Росіяни вдарили по Дніпру і області: убили 6 дорослих і 3 дітей
10:25
Метро на Троєщину: у КМДА показали роботи на Подільському мосту
10:16
відеоГУР: Російський Ту-22МЗ вдалося збити на відстані 300 км від України. Чим саме
10:10
Як зниклого безвісти визнають полоненим: що треба знати про ці статуси та шлях підтвердження з боку Росії
10:01
Туск домовлятиметься зі Столтенбергом і Сунаком про захист польського неба
09:58
Росія стала головним постачальником нафти до Індії, потіснивши частку ОПЕК до історичного мінімуму
Усі новини...