Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Вторгнення РФ не виключаємо, але готові дати відсіч – Порошенко

Четвер, 18 серпня 2016, 15:06

Президент Петро Порошенко запевняє, що українські збройні сили готові дати відсіч імовірним провокаціям із боку Росії та продовженню ескалації конфлікту.

Про це він заявив у Львівській області, де зустрівся з особовим складом 16-ї окремої бригади армійської авіації.

"Зараз ворог, не припиняючи своїх спроб зірвати мінський процес, роблячи абсолютно безвідповідальні заяви про вихід із "нормандського формату" переговорного, зараз різко збільшив інтенсивність обстрілів позицій наших військ на сході держави", – сказав Порошенко.

"Сьогодні вночі була рекордна кількість обстрілів – дорівнює майже сотні. Значна кількість з них – обстріли з використанням крупнокаліберної артилерії, при чому якщо раніше обстріли були зі стрілецької зброї й мінометів і концентрувалися лише в районі лінії зіткнення, зараз ворог зосереджує вогонь крупнокаліберної артилерії по командних пунктах, складах, які розташовані за 8, 12, а інколи й 22 кілометри від лінії зіткнення", – заявив він

На думку Порошенка, "ці провокації ворог збирається використати для виправдання власних кроків зі зриву мінського процесу".

"Але інтенсивні консультації, які зараз були мною проведені – з керівництвом Сполучених Штатів Америки, Європейського Союзу, Німеччини, Франції – я отримав тверде запевнення у підтримці України й її визвольної боротьби за власну незалежність, суверенітет і територіальну цілісність", – заявив він.

"Імовірність ескалації конфлікту залишається дуже значною. Та й повномасштабного російського вторгнення по всіх азимутах ми абсолютно не виключаємо", – сказав український лідер.

"Ми готові, наші збройні сили, дати відсіч ворогу – і на сході нашої України, де ворог окупує Донбасі, і вздовж адміністративного кордону з Кримом, коли б ці провокації не мали місце – зараз, щодня чи під час Дня незалежності", – заявив Порошенко.

Президент повідомив, що зараз за його дорученням начальник генерального штабу, генерал армії Муженко "перебуває в зоні АТО, особисто бачив артилерійські обстріли".

"Вчора в районі 1-ї години ночі була остання доповідь. І можу наголосити й повідомити українському народу: українські збройні сили готові дати відсіч і на передній лінії, і маємо достатньо резервів за будь-яким напрямком", – сказав Порошенко.

"Впевнений, що у складній ситуації – це норма, коли збройні сили мають бути постійно готові до виконання завдань будь-якої складності", – зазначив він.

"Український народ, українська армія і українська влада, як одна дружна родина, спільно працюють на оборону держави", – додав президент.

Олена Рощенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування