Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прокуратура знову спробує розпочати заочне розслідування проти Клименка

П'ятниця, 19 серпня 2016, 14:38
Прокуратура знову спробує розпочати заочне розслідування проти Клименка

Слідчі Головної військової прокуратури ініціювали повторну процедуру здійснення спеціального досудового розслідування справи екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка.

Про це УП заявили у прес-службі ГПУ.

Згідно з повідомленням, у п'ятницю слідчі прокуратури офіційно викликали Клименка для вручення повідомлення про підозру, проте останній та його захисники не з’явилися.

"У ході розслідування Головною військовою прокуратурою зібрано достатньо доказів, які підтверджують участь Клименка О.В. в організованій Януковичем В.Ф. злочинній організації та вчиненні у її складі особливо тяжких злочинів проти державної власності, зокрема відшкодування ПДВ на рахунки фіктивних підприємств, підконтрольних Клименку О.В., що заподіяло тяжкі наслідки у вигляді матеріальної шкоди державі в особливо великих розмірах понад три мільярди гривень", – сказано у повідомленні.

Як відомо, у п'ятницю Клименко повідомив, що Печерський райсуд Києва вдруге відмовив ГПУ у дозволі на початок заочного розслідування проти нього.

Відомство планувало розслідувати справу щодо присвоєння Клименком 616 млн гривень на посаді голови Державної податкової служби.

Печерський суд вже вдруге не дозволяє розпочати заочне розслідування проти Клименка. Вперше він це зробив ще в лютому.

У червні Клименко заявив, що ЄС зняв з нього санкції.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування