Адвокат просить допитати Порошенка в присутності Януковича

П'ятниця, 19 серпня 2016, 21:29

Адвокат Віталій Сердюк просить Печерський райсуд Києва провести допит в якості свідків президента України Петра Порошенка та інших нинішніх і колишніх високопосадовців в присутності екс-президента Віктора Януковича.

Про це йдеться в клопотанні, текст якого є в агентства "Інтерфакс-Україна".

Згідно з документом, крім Порошенка, при Януковичі просять допитати екс-прем'єра Арсенія Яценюка, голову Верховної Ради Андрія Парубія, мера Києва Віталія Кличка та секретаря РНБО Олександра Турчинова.

"Прошу провести допит свідків (...) в судовому засіданні за місцем розташування Печерського райсуду Києва в присутності сторін кримінального провадження, в тому числі у безпосередній присутності в судовому засіданні захисника підозрюваного Януковича - адвоката Сердюка і за участю підозрюваного Януковича в режимі відео-конференції, з дотриманням інших правил проведення допиту під час судового розгляду", - йдеться в поданому 18 серпня клопотанні.

Йдеться про допит в рамках досудового слідства у кримінальному провадженні, яке стосується фактів незаконного перешкоджання посадовими особами вищих органів державної влади і правоохоронних органів проведенню зборів і мітингів в Києві в період з 20 січня по 21 лютого 2014 року, здійснення масових вбивств громадян та інших злочинів, спрямованих на незаконну протидію протестним акціям.

Адвокат вважає, що позиція Генпрокуратури з питання проведення допиту вищих посадових осіб України за участю Януковича є "ще одним штучно створеним Генеральною прокуратурою приводом не отримувати інформацію від Януковича і не проводити його допит".

Як відомо, 17 серпня адвокат колишнього президента України Януковича Віталій Сердюк направив в Генеральну прокуратуру України клопотання про проведення процесуальних дій, зокрема про проведення допиту президента Петра Порошенка та інших представників влади в присутності Януковича (в режимі відеоконференції).

Генеральний прокурор України Юрій Луценко 18 серпня заявив, що підтримує проведення очної ставки з колишнім президентом країни Віктором Януковичем, однак зазначив, що це має статися на території України.

"Щодо бажання Януковича дати свідчення і піти так звану "очну ставку" я глибоко підтримую і з задоволенням особисто організую йому це на території столиці України. Щойно Янукович набереться сміливості відповісти за все скоєне перед українським народом, у нього буде і очна ставка, і справедливий суд, і навіть справедливий вирок", - заявив Луценко на брифінгу.

19 серпня джерело в органах прокуратури повідомило, що Генеральна прокуратура відмовила екс-президенту Януковичу в проведенні очної ставки з представниками чинної влади.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування