У США розслідують причетність Манафорта до корупції в Україні

Субота, 20 серпня 2016, 02:53
У США розслідують причетність Манафорта до корупції в Україні

Мін’юст США і ФБР проводять розслідування можливих зв’язків США з корупційною діяльністю Януковича, в тому числі діяльність фірми Пола Манафорта.

Про це повідомляє CNN.

Розслідування вивчає, чи використовувались американські компанії і фінансова система у здійсненні корупційної діяльності екс-президента Віктора Януковича.

Розслідування також досліджує діяльність інших фірм, пов’язаних із колишнім українським урядом, включаючи Podesta Group, керівник якої, Тоні Подеста є братом Джона Подести, керівника виборчого штабу кандидата в президенти США від Демократичної партії Хілларі Клінтон.

Як повідомлялося, голова передвиборної кампанії республіканця Дональда Трампа Пол Манафорт організував таємну операцію по лобіюванню в Вашингтоні Партії регіонів під час правління Віктора Януковича.

Останнім часом у США розгорівся скандал через допомогу Манафорта екс-президенту Віктора Януковичу.

На тлі скандалу Трамп звузив деякі функції Манафорта як керівника передвиборчого штабу.

Однак після цього скандал набрав більших обертів, оскільки прізвище Манафорта опинилося в документах "чорної бухгалтерії ПР". Виявилося, що за роки співпраці він отримав майже 13 мільйонів доларів через тіньові схеми ПР.

В результаті Манафорт пішов у відставку.

НАБУ підтвердила перебування імені Манафорта серед списків "чорної бухгалтерії" ПР, згідно з якими він отримав 12,7 млн доларів. Наразі за цією справою ведеться розслідування.

Детально про Манафорта і "чорну бухгалтерію читайте в матеріалі УП: "Рукописи не горять. Пол Манафорт в тіньовий бухгалтерії партії Януковича".

"Українська правда" писала про співпрацю Манафорта з ПР ще у 2007 році.

Сам Манафорт заперечує отримання цих виплат.

"Українська правда" раніше неодноразово писала про лобістські зусилля команди Януковича, зокрема – про "Європейський центр сучасної України" та діяльність Манафорта. Про це можна почитати, зокрема, туттут і тут.

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...