Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ГПУ передала до МЗС клопотання про екстрадицію Каськіва з Панами

Неділя, 21 серпня 2016, 00:03
ГПУ передала до МЗС клопотання про екстрадицію Каськіва з Панами

Генпрокуратура передала МЗС для направлення до Панами клопотання щодо екстрадиції екс-голови Держагентства з інвестицій та управління нацпроектами Владислава Каськіва.

Про це заявив заступник генпрокурора Євген Єнін в ефірі каналу "112 Україна".

"Буквально в перший же день після затримання Каськіва ми поінформували в терміновому порядку компетентні органи Республіки Панама про те, що в нас є кримінальне провадження стосовно Каськіва, про те, що ми звернемося найближчим часом з проханням щодо його екстрадиції", - нагадав він.

"І можу вас поінформувати, що станом на вчора наше клопотання про видачу Каськіва вже було передане до Міністерства закордонних справ України, і тепер вже дипломатичними виконавцями зазначені документи будуть скеровані до панамської сторони", - сказав Єнін.

За його словами, наразі Генпрокуратура не має достовірної інформації щодо того, який запобіжний захід було обрано Каськіву панамською стороною.

"Ми клопотали про взяття його під варту. І вже найближчими днями, я сподіваюся, ми будемо знати рішення щодо цього клопотання", - сказав він.

При цьому Єнін додав, що у Генпрокуратурі не беруться говорити про строки екстрадиції Каськіва, тому що з Панамою така процедура ініціюється вперше.

Як відомо, раніше у четвер Генпрокурор Юрій Луценко повідомив про затримання на території Республіки Панама Каськіва за розкрадання та інші службові злочини.

25 березня глава МВС Арсен Аваков заявив, що Каськів оголошений в розшук.

У 2012 році Каськів підписав угоду на 1 млрд доларів з іспанською кампанією Gas Natural щодо інвестицій в LNG-термінал в Україні. Пізніше іспанська сторона заявила, що не знає людину, яка від їхнього імені підписала контракт. З'ясувалося, що цю людину звуть Хорді Сарда Бонвехі і він є лижним інструктором.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування