Суд змінив Корбану запобіжний захід і відпустив в Ізраїль

Неділя, 21 серпня 2016, 16:42
Суд змінив Корбану запобіжний захід і відпустив в Ізраїль

Екс-лідер партії "Укроп" Геннадій Корбан перебуває на лікуванні в Ізраїлі, куди виїхав на підставі дозволу, наданого Дніпровським райсудом м. Києва від 7 червня 2016 року.

Про це йдеться в ухвалі Печерського райсуду м.Києва щодо запобіжного заходу для Корбана від 11 серпня, яку опублікувало видання "Перша інстанція".

В ухвалі суду вказується, що Корбан, щодо якого 6 лютого 2015 року було застосовано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, не мав права залишати місце свого проживання до 15 квітня.  14 квітня строк дії запобіжного заходу продовжили.

7 червня слідчим суддею Дніпровського районного суду м.Києва змінено запобіжний захід з цілодобового домашнього арешту на особисте зобов'язання, "з покладенням на підозрюваного обов'язків, передбачених ч. 4 ст. 194 КПК України", дію яких було продовжено до 10 серпня включно, зазначено в ухвалі.

При цьому 7 червня слідчим суддею Дніпровського районного суду м.Києва Корбану було надано дозвіл на виїзд до Ізраїля з метою проведення лікування у Тель-Авівському Медичному Центрі (Іхілов).

Строк досудового розслідування у кримінальному провадженні щодо Корбана продовжено до 31 жовтня  2016 року.

"Враховуючи, що на час розгляду клопотання строк, на який на підозрюваного були покладені обов'язки закінчився, ухвала про застосування запобіжного заходу припинила свою дію і обов'язки скасовані, тому відсутні правові підстави їх продовження", - йдеться в ухвалі.

Як відомо, Корбан був затриманий під час спецоперації у Дніпропетровську 31 жовтня 2015 року, перебував під домашнім арештом, наприкінці року Дніпровський суд Києва помістив його в СІЗО Києва.

Після низки скандальних судових засідань в середині березня 2016 року Корбана знову помістили під домашній арешт в Дніпропетровську.

Основні сттатті обвинувачення Корбана - статті про створення злочинного угруповання, розкрадання майна і викрадення людини. За цими епізодами передбачається покарання у вигляді 12 років позбавлення волі. 

Разом з тим суд виніс вирок у справі проти Корбана за епізодом про викрадення екс-голови Держкомзему Сергія Рудика -  півтора року позбавлення волі умовно. 

У цій справі Корбан уклав  мирову угоду з Рудиком у суді Дніпропетровська 21 березня. 

Про те, що Корбана випустили з-під домашнього арешту та він перебуває в Ізраїлі на лікуванні, у червні повідомляли джерела, знайомі із ситуацією.

Як повідомляла УП, звільнення Корбана з-під варти було погоджено з Адміністрацією президента.

Українська правда 

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News