Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС хоче залучити Афанасьєва і Яценка до звільнення політв'язнів

Понеділок, 22 серпня 2016, 10:43

Міністерство закордонних справ має намір залучити до роботи зі звільнення політв'язнів активістів Юрія Яценка і Геннадія Афанасьєва в рамках створеної платформи при міністерстві.

Про це глава МЗС Павло Клімкін сказав в ході 12-го ради керівників закордонних дипломатичних установ в Україні, передають "Українські новини".

"Ми розуміємо, що за останні два з половиною роки у нас з'явилися принципово нові завдання – звільнення політв'язнів", – зазначив Клімкін.

"З наступного тижня у нас в МЗС буде діяти спеціальна платформа, де будуть взаємодіяти неурядові організації, спеціальні представники МЗС працюватимуть з Геннадієм Афанасьєвим і Юрієм Яценком... І ми разом будемо координувати процес допомоги і звільнення політв'язнів", – сказав він.

Міністр також додав, що Україна має намір домагатися визнання міжнародною спільнотою присутності з боку російської влади расової дискримінації кримськотатарського народу на території анексованого Криму.

"В рамках арбітражу після відповідних консультацій ми доведемо, що Росія порушила всі закони в рамках конвенції заборони фінансування тероризму, ми обов'язково доведемо, що те, що відбувається на території тимчасово окупованого Криму, – це реальна расова дискримінація", – сказав Клімкін.

*** Новину виправлено в частині зазначення прізвища одного з учасників процесу зі звільнення політв'язнів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування