Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Клімкін повідомив, що зустріч "нормандської четвірки" переноситься

Понеділок, 22 серпня 2016, 15:15

Найближчим часом зустріч глав МЗС у "нормандському форматі" (Україна, Німеччина, Франція та Росія) не планується.

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін журналістам в понеділок в Києві, передає Інтерфакс-Україна.

"Формально, на політичному рівні – ні. Розмови точаться щодо логіки і послідовності дорожньої карти (реалізації Мінських домовленостей – ред.), оскільки без того, щоб об'єднати в одному документі, по-перше, послідовність дій, а по-друге, гарантії їх виконання, дуже важко просуватися", - сказав глава МЗС, відповідаючи на питання, чи планується найближчим часом зустріч міністрів "нормандському форматі".

За словами міністра, Росія створює з мінських домовленостей якесь задзеркалля: "Замість реальності це просто викривлена ситуація".

Він підкреслив, що раніше були розмови про можливість зустрічі міністрів закордонних справ "нормандського формату".

"В тому числі однією з дат, попередньо, я підкреслюю, було неофіційне засідання міністрів закордонних справ ОБСЄ в Потсдамі (запланована на 1 вересня в Потсдамі неофіційна зустріч глав МЗС країн ОБСЄ для обговорення викликів у сфері безпеки – ред.). Зараз ніби Лавров не буде брати участь у цьому засіданні. Таким чином, це переноситься на більш пізній термін", - зазначив Клімкін.

За його словами, головний момент – це домовленості, з якими треба вийти на зустріч міністрів "нормандської четвірки". "Сьогодні такого чіткого бачення, як ми структуруємо дорожню карту мінських домовленостей, у нас немає, але ми над цим працюємо", - додав Клімкін.

При цьому він зазначив, що дорожня карта, над якою працюють сторони, - "це не новий документ". "Мені часто задають питання: чи не буде це умовно Мінськом-3 або третя версія Мінська?.. Це не є третя версія Мінська", - підкреслив глава МЗС України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування