Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Докази ГПУ щодо чиновників РФ можуть використати в міжнародних судах

Вівторок, 23 серпня 2016, 01:24

Матеріали і докази Генеральної прокуратури України, які будуть напрацьовані в рамках кримінального провадження стосовно російських високопоставлених чиновників, можуть бути також використані в міжнародних судах.

Про це заявив міністр юстиції Павло Петренко в ефірі телеканалу "112 Україна", передає "Інтерфакс-Україна".

"Це хороший і позитивний крок (оголошення підозрюваних в розшук, - ред.), тому що інформація щодо порушень і міжнародних договорів, і українського законодавства, які будуть фіксуватися в даних кримінальних процесах, стане серйозною доказовою базою в міжнародних судах", - повідомив він .

Петренко зазначив, що вітає активну позицію ГПУ і повідомив про намір співробітництва між міністерством юстиції та Генеральною прокуратурою за даним напрямком.

Також Петренко прокоментував можливість оголошення про підозру президенту Російської Федерації Володимиру Путіну і прем'єр-міністру РФ Дмитру Медведєву.

"Ми можемо оголошувати підозру Путіну і Медведєву, якщо вони порушили українське законодавство. Їх посади не мають значення", - заявив міністр.

Раніше в понеділок генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що ГПУ повідомила про підозру 18 особам з числа керівництва влади і армії РФ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування