Затулін відреагував на аудіозаписи ГПУ: з Глазьєвим домовлялись

Вівторок, 23 серпня 2016, 15:56

Директор Інституту країн СНД Костянтин Затулін назвав компіляцією і підтасовкою аудіозаписи, які у понеділок оприлюднила Генпрокуратура України.

Про це він сказав у коментарі BFM.ru.

"У мене було багато розмов з Сергієм Глазьєвим і продовжує бути. Що стосується конкретних епізодів, які насмиканими прокуратурою України, я думаю, з тієї прослушки, яку їм надали американські друзі в обмін на викриття Пола Манафорта та інші неприємності, які сьогодні Україна намагається заподіяти Дональда Трампа, який бере участь у виборчій кампанії, я можу сказати, що це компіляція і підтасовування", - сказав він.

"Безумовно, я говорив те, що я говорив, але одні мої слова підставлені до інших, і цим нехитрим способом досягається якийсь загальний ефект, в результаті якого люди і запитують, а про що, власне, йдеться", - додав Затулін.

Він розповів, що у 2014 році з Глазьєвим і "деякими іншими людьми" заснували фонд "Ми всі – Беркут", "щоб допомогти людям, які боролися з переворотом і проти перевороту на Україні".

"Я абсолютно цього не соромлюся і не збираюся з цього приводу перед будь-ким виправдовуватися. Йшлося про підтримку людей, які виступають проти перевороту, це так", - сказав він.

"Бажаємо їм успіху у виклику Шойгу, мене, Глазьєва і всіх інших в Генеральну прокуратуру на допит до чесного Юрія Луценка", - сказав він.

Як відомо, у записі продемонстрованому ГПУ Затулін спілкується із Глазьєвим 28 лютого 2014 року щодо "фінансування правопорушень в Одеській і Харківській областях". Зокрема у розмові йдеться про фінансування загонів "козаків".

У понеділок генпрокурор Юрій Луценко назвав прізвища 18 російських військових високопосадовців, яким повідомили про підозру у організації гібридної війни з Україною.

Ключовою особою в організації називається радник президента Російської Федерації Сергій Глазьєв.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування