Президент присвоїв звання Героя України двом військовослужбовцям

Середа, 24 серпня 2016, 11:33

Президент Петро Порошенко присвоїв звання Героя України двом військовослужбовцям.

Нагородження відбулося на Майдані під час урочистостей з нагоди 25-ї річниці Незалежності України. 

Зокрема, звання "Герой України" присвоєно полковнику Андрію Ковальчуку та капітанові Валерію Чибінеєву.

Як повідомили у прес-службі президента, полковник Андрій Ковальчук - учасник АТО з квітня 2014 року, на посаді командира бригади 80 окремої аеромобільної бригади керував діями підпорядкованих підрозділів бригади у Луганській та Донецькій областях, організовував службу на блокпостах та опорних пунктах.

"Завдяки діям полковника Ковальчука, ... правильній організації ведення бойових дій  підрозділами бригади під його керівництвом було звільнено Миколаївку, Слов’янськ, Георгіївку, Лутугіно, Круглик, Новосвітлівку, Хрящувату, Переможне, Щастя, Трьохізбенку", - йдеться у повідомленні.

За час АТО полковник Ковальчук був двічі поранений, та попри це залишався виконувати завдання з підпорядкованим підрозділом. Протягом двох років під керівництвом офіцера бригадою не допущено втрати боєздатності підрозділів.

Капітан Валерій Чибінєєв брав участь у визволені Красного Лиману Донецької області у складі 1 аеромобільно-десантного батальйону. 

"Під час ведення бойових дій в районі с.Бірюкове Луганської області в червні 2014 року підрозділ очолюваний капітаном Чибінєєвим знищив диверсійно-розвідувальну групу противника та взяв у полон двох військових терористичних військ. Поблизу селища Ізваріне Луганської області у липні того ж року, разом із своїми побратимами витягнув із підбитого танка трьох військовослужбовців. У січні 2015 року обороняв Донецький аеропорт поблизу злітної смуги летовища", - повідомили в АП.

У липні 2016-го отримав поранення в наслідок обстрілу позицій артилерією терористів, продовжував керувати підрозділом. 

Керівнику Київського військового ліцею ім. Івана Богуна Ігорю Гордійчуку президент присвоїв військове звання "генерал-майор".

Окрім того президент присвоїв два звання героя України з орденом "Золота зірка" посмертно:  солдатові Ігорю Брановицькому й капітану Сергію Колодію. Як повідомляють Українські новини, військові відзначені нагородами за особисту мужність, героїзм, вірність військовій присязі, виявлені в захисті державного суверенітету й територіальної цілісності України.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News