Парад до Дня Незалежності: центром Києва пройшли "Точки У" і "Смерч"

Середа, 24 серпня 2016, 12:40

У центрі Києва відбувся військовий парад, присвячений 25-й річниці незалежності України. 

Участь у параді брали близько 4 тис. військовослужбовців, зокрема - морська піхота, повітряно-десантні війська, сили спеціальних операцій, а також бійці Національної гвардії й інших родів військ.

У параді також взяли участь представники армій Польщі й Литви, які перебувають у складі українсько-польсько-литовської бригади, повідомляють Українські новини.

Хрещатиком пройшли маршем курсанти академії внутрішніх справ, академії Нацгвардії, академії Державної прикордонної служби й інших силових відомств. Військові пройшли під музику одного з козацьких маршів.

Також у параді було задіяно військову техніку - танки, бронемашини, зенітні комплекси "Оса", тактичні ракетні комплекси "Точка У", самохідні гаубиці "Мста", системи реактивного залпового вогню "Град" і "Смерч", комплекси "Бук", зенітно-ракетні комплекси "С-300" й інші зразки військової техніки, які перебувають на озброєнні армії.

 
фото укрінформ
 
 
 
 
 
 
фото з Facebook Д.Комарова
 
 
 
 

Як відомо, участь у святкових заходах на Майдані взяли перші особи держави, президенти України Леонід Кравчук, Леонід Кучма та Віктор Ющенко, глава АП Борис Ложкін, а також президент Польщі Анджей Дуда. Також на Майдані присутні ветерани АТО та бійці ЗСУ. 

24 серпня президент Петро Порошенко присвоїв звання Героя України двом військовослужбовцям ЗСУ та двом бійцям - посмертно. 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...