В ОУН кажуть, що їм обіцяли знести пам'ятник Щорсу до вересня

Середа, 24 серпня 2016, 16:13

Організація українських націоналістів сподівається, що пам'ятник Миколі Щорсу київською владою буде знесений до вересня.

Про це заявив голова ОУН Микола Коханівський, виступаючи перед присутніми 50 активістами на мітингу за знесення пам'ятника Щорсу, передають "Українські новини".

"Вчора і сьогодні мені телефонував народний депутат пан Білоцерківець. Він сказав, що його уповноважив зі мною говорити мер Кличко. Також мені дзвонили і з СБУ і підтвердили, що вони протягом декількох днів завісять цей пам'ятник і просять його не чіпати. Але до вересня його приберуть", - сказав Коханівський.

Також він зазначив, що представники Служби безпеки України вибачалися за те, що досі не зайнялися контролем знесення комуністичного пам'ятника.

Крім того, Коханівський наголосив, що існують і технічні труднощі зі знесення пам'ятника, тому київській владі потрібно більше часу.

Станом на 15:20 мітинг проходить спокійно.

На місці перебувають п'ять противників знесення пам'ятника, в однієї з них активісти вирвали з рук плакат з написом "Стоп вандали".

За правопорядком спостерігають близько 200 співробітників Національної поліції і бійців Національної гвардії, частина з них перебувають в автобусах біля пам'ятника Щорсу.

Навколо самого пам'ятника виставлені будівельні ліса, обтягнуті зовні тканиною в кольорах державного прапора.

Як повідомлялося, раніше Коханівський заявляв, що ОУН має намір демонтувати пам'ятник Щорсу в Києві 24 серпня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування