Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Штайнмаєр вимагає не заважати спостерігачам ОБСЄ на Донбасі

Середа, 24 серпня 2016, 20:27
Штайнмаєр вимагає не заважати спостерігачам ОБСЄ на Донбасі

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр вважає неприйнятними напади і погрози на адресу спостерігачів ОБСЄ на сході України і вимагає забезпечити Спеціальній моніторинговій місії (СММ) нормальну роботу.

Про це він як голова Організації з безпеки і співпраці в Європі заявив у середу, повідомляє Укрінформ.

"Такі напади, спрямовані на перешкоду роботі цивільної неозброєної місії спостерігачів ОБСЄ, абсолютно неприйнятні. Всі сторони повинні повною мірою гарантувати безпеку спостерігачів СММ і устаткування і забезпечити їх безперешкодний доступ на всій території країни, включаючи зону конфлікту", - йдеться у поширеній заяві глави МЗС.

Заява з'явилася після повідомлень про нові факти обстрілу СММ, у тому числі біля Новоолександрівки.

Останні напади, за словами Штайнмаєра, лише додають труднощів у роботі місії, до яких належить також обмеження пересування, про що неодноразово йшлося у звітах спостерігачів.

Місія, підкреслив німецький міністр, повинна мати змогу повністю виконувати свій мандат, а ті, хто не дає їй це робити, повинні понести відповідальність. Він закликав ретельно розслідувати інциденти і оперативно на них відреагувати.

Як повідомлялося, у середу МЗС України поширило коментар, в якому вимагає від Росії та підтримуваних нею бойовиків припинити спроби залякати спостерігачів ОБСЄ.

20 серпня спостерігачі місії ОБСЄ потрапили під обстріл на Луганщині біля Новоолександрівки.

23 серпня місія ОБСЄ заявила про обшук бойовиками "ДНР" автомобіля СММ. Поки проводився обшук, спостерігачів тримали під прицілом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування