Нардеп: Суд наперед знає "правильне" рішення у справі проти Ставицького

П'ятниця, 26 серпня 2016, 11:17

Екс-міністр енергетики Едуард Ставицький намагається "знятиcя" з міжнародного розшуку та закрити справу проти себе, відповідну справу наразі розглядає Солом'янський райсуд м.Києва.

Про це 26 серпня повідомив нардеп від БПП Сергій Лещенко.

За його словами, соратник Януковича, Ставицький вже не перший місяць намагається зняти себе з міжнародного розшуку та закрити справу проти себе.

"Досі незрозуміло, з якої причини Солом'янський суд Києва слухає цю справу, де оскаржуються дії ГПУ, яка територіально розташована у Печерському районі - і роглядати питання можуть виключно у Печерському райсуді Києва.  Причина, по якій суддя Усатова прийняла скаргу Ставицького-Розенберга до розгляду, може бути лише одна - вона знає наперед, яке рішення треба буде прийняти", - зазначив Лещенко.

Він нагадав, що цьогоріч це "не перший випадок, коли "ліві" суди закривали справи проти мільярдерів з оточення Януковича", зокрема йдеться про справу проти Юрія Іванющенко закривали у Солом'янському і Дніпровському суді Києва. 

Як відомо, генпрокурор Юрій Луценко заявив, що українська сторона подала документи в Ізраїлі для оголошення підозри Едуарду Ставицькому та документи на його екстрадицію.

Ставицький перебуває у розшуку Інтерполу через сприянні екс-президенту Вікторові Януковичу у захопленні "Межигір'я". Наразі він проживає в Ізраїлі під іменем Натан Розенберг.

В інтерв'ю УП Ставицький заявив, що йому пропонували відкупитися від кримінального переслідування.

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування