На Майдані проходить акція на підтримку Умерова

П'ятниця, 26 серпня 2016, 16:31

На Майдані Незалежності в Києві проходить акція з вимогою звільнити заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова, який перебуває у російському полоні в Криму.

Про це повідомляє кореспондент УП з місця подій.

На акції присутні голова Меджлісу Рефат Чубаров, бізнесмен та активіст Ленур Іслямов, режисер Ахтем Сеїтаблаєв, колишній російський бранець Геннадій Афанасьєв та інші.

 

Як відомо, 26 квітня підконтрольний Росії Верховний суд Криму ухвалив заборонити діяльність Меджлісу кримських татар на території анексованого півострова.

12 травня ФСБ по Криму порушило проти Умерова кримінальну справу за ст.280.1 за нібито заклик в ефірі ATR до дій, які загрожують територіальній цілісності Російської Федерації. Умеров заявляв, що його слова в передачі невірно переклали.

Суд окупованого Сімферополя відмовив йому у задоволенні скарги на постанову про порушення проти нього кримінальної справи.

11 серпня Умерову стало зле в суді, його госпіталізували. Незважаючи на це, суддя винесла ухвалу відправити Умерова на психіатричну експертизу.

Ільмі Умерова помістили у дев'яте відділення стаціонарної судово-психіатричної експертизи для осіб, які не перебувають під вартою.

21 серпня стан здоров'я Умерова різко погіршився, адвокати заявили прозвернення до Європейського комітету проти тортур у Страсбурзі з приводу дій органів слідства ФСБ РФ щодо підзахисного.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування