Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ректору-хабарнику, який "сховався" у лікарні, повідомили про підозру

Субота, 27 серпня 2016, 15:58

Затриманому на хабарництві т.в.о. ректору НАУ Володимиру Харченко повідомлено про підозру за ч.4 ст.368 Кримінального кодексу України. 

Про це 27 серпня повідомили у Національному антикорупційному бюро України.

"Затриманим т.в.о. ректора НАУ та посереднику (адвокату) повідомлено про підозру за ч.4 ст.368 КК України. У випадку визнання судом винувато ті даним особам загрожує позбавлення волі строком від 8 до 12 років з конфіскацією майна, а також позбавлення права обіймати певні посади і займатися певною діяльністю строком до 3 років", - зазначено у повідомленні. 

За повідомленням телеканалу 112.Україна, підозру т.в.о. ректора НАУ було вручено прямо у палаті лікарні, де Харченко перебуває з 26 серпня з  нібито "гіпертонічним кризом".

За даними НАБУ, 26 серпня, т.в.о. ректора отримав через посередника частину суми у розмірі близько 3 мільйонів гривень (100 тис євро) за підписання наказу про поновлення на посаді в НАУ одного з професорів.

Під час обшуку за місцем проживання Харченка детективи НАБУ вилучили готівку на загальну суму близько 5 млн грн (1,5 млн грн, 50 тис доларів США, 70 тис євро, 3 тис фунтів стерлінгів, інша валюта). Також вилучено 9 злитків золота масою від 2 до 20 грам.

Напередодні співробітники затримали Володимира Харченка, який  через посередника адвоката вимагав 170 тисяч євро від професора за призначення науковця на посаду в університеті.

Міністерство освіти і науки звільнило Харченка від виконання обов’язків ректора Національного авіаційного університету.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування