Хакери атакували аналітичні центри в США, які вивчають Росію

Вівторок, 30 серпня 2016, 07:46

Хакери, які стояли за зламом Національного комітету Демократичної партії США (DNC), атакували американські дослідницькі центри, що вивчають Росію.

Про це повідомило спеціалізоване видання Defense One з посиланням на Дмитра Альперовича, керівника американської компанії CrowdStrike, що займається питаннями інтернет-безпеки, пише DW.com.

За його даними, за атакою на як мінімум п'ять дослідницьких центрів та 10 їхніх працівників стоїть та ж група Cozy Bear, яка причетна до зламу DNC.

Альперович не став називати центри, які зазнали атаки з міркувань інтересів своїх клієнтів, а також, щоб не поширювати інформацію, яку можуть використовувати інші хакери. Він лише зазначив, що всі організації були негайно сповіщені, як тільки CrowdStrike виявила прогалини в їхніх комп'ютерних системах, і зловмисникам навряд чи вдалося завантажити якусь інформацію.

Defense One в свою чергу з'ясував, що одним з об'єктів атаки став впливовий Центр стратегічних і міжнародних досліджень (CSIS). Цю інформацію, не розголошуючи деталі, підтвердив виданню Ендрю Шварц, старший віце-президент CSIS із зовнішніх зв'язків.

"Це як відзнака - будь-який поважаючий себе мозковий центр повинен бути зламаний. Росіяни просто не розуміють ідею незалежних інститутів, тому шукають таємні інструкції від Обами. Є й інша вигода: вони можуть піти до своїх босів, і показати здобуту інформацію, щоб довести свою спроможність як шпигунів", - розповів виданню інший старший віце-президент CSIS Джеймс Ендрю Льюіс.

У CrowdStrike і інших фірмах, що займаються кібербезпекою, вважають, що група Cozy Bear пов'язана з ФСБ Росії. Крім DNC, ці хакери стоять за атаками на сервери Білого дому, Держдепартаменту та Комітету начальників штабів збройних сил США. За другою групою хакерів, Fancy Bear, також атакувала сервери DNC, на думку фахівців, можуть стояти російські військові, зазначає Defense One

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування