Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прикордонник створив канал, яким ІДІЛ сунуло з РФ у Європу – СБУ

Вівторок, 30 серпня 2016, 16:16

Ліквідовано міжрегіональне організоване злочинне угруповання, яке нелегально переправляло людей через кордон з Російською Федерацією.

Про це заявляє Служба безпеки України.

"Організатором незаконного каналу переправлення був чинний співробітник Східного регіонального управління прикордонної служби. Зловмисник також прикривав протиправну діяльність своїх спільників, використовуючи службове становище", – йдеться у повідомленні.

За даними відомства, до складу угруповання входило ще четверо осіб – громадяни України та країн Закавказзя.

 

"Канал нелегальної міграції використовувався у реверсивному режимі, як з території Росії в Україну, так і у зворотному напрямку", – констатує СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що цим шляхом користувалися прибічники міжнародної терористичної організації "Ісламська Держава" для транзитного переправлення бойовиків з території Росії до країн Європи.

29 серпня співробітники СБУ затримали одного з членів групи у Великописарівському районі Сумщини під час спроби незаконного переправлення двох громадян України до РФ.

Інших учасників угруповання, в тому числі й організатора, правоохоронці того ж дня затримали у Харкові.

 

За матеріалами Управління СБУ в Харківській області поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 3 ст. 332 (незаконне переміщення осіб через державний кордон України, вчинене організованою групою) Кримінального кодексу України.

Слідство триває.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування