Скасована тристороння зустріч Путіна, Меркель і Олланда на саміті G20

Вівторок, 30 серпня 2016, 19:03

Тристоронньої зустрічі лідерів Росії, Німеччини та Франції не буде.

Про це заявив помічник глави російської держави Юрій Ушаков.

За його словами, президент РФ Володимир Путін на саміті "великої двадцятки" в китайському Ханчжоу 4 вересня зустрінеться з президентом Франції Франсуа Олландом, а 5 вересня - з канцлером ФРН Ангелою Меркель.

"Ми плануємо провести ще одну двосторонню зустріч з президентом Олландом. Поки це остаточно не зафіксовано, але домовлено, що президенти Росії і Франції проведуть в Ханчжоу черговий двосторонній контакт", - сказав він журналістам.

"Що стосується зустрічі з Меркель, то ми зараз узгоджуємо час цієї зустрічі, і, очевидно, що вона відбудеться 5 вересня", - сказав він.

"На початку було домовлено провести тристоронню зустріч, щоб докладно обговорити нинішню ситуацію на Україні, шлях щодо подальшої співпраці в рамках нормандського формату, мінського процесу, але потім наші колеги вважали за краще, посилаючись на графік, провести дві двосторонні зустрічі, тобто буде проведена окрема зустріч з Олландом і окрема зустріч з канцлером Німеччини Меркель", - сказав він.

Ушаков зазначив, що головною темою обох зустрічей буде ситуація в Україні.

Відповідаючи на уточнююче запитання, чи означає це, що в Ханчжоу не відбудуться зустріч лідерів нормандського формату, Ушаков заявив: "Ви ж знаєте історію. Україна не є членом "двадцятки", але Порошенко під час одного з телефонних контактів запропонував скористатися самітом в Ханчжоу, щоб провести засідання нормандського формату на найвищому рівні".

"Ця зустріч не була узгоджена, а після відомих подій в Криму наш президент чітко заявив про своє ставлення до такого можливого контакту. Ми відмовилися навіть розглядати таку перспективу", - продовжив він.

"Але ви правильно порахували: раз троє учасників нормандського формату, і вони зустрічаються окремо, значить, ніякого нормандського формату в Китаї не буде", - сказав він.

Раніше вдень адміністрація президента Франції повідомила, що лідери Франції й Німеччини Франсуа Олланд і Ангела Меркель планують поновити переговори у форматі нормандської четвірки для вирішення конфлікту в Україні. 

Interfax.ru

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News