Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Балога пов'язав Ланьо і Банкову зі стріляниною на Закарпатті

Середа, 31 серпня 2016, 15:35

Віктор Балога не підтверджує і не заперечує участі закарпатського депутата від "Єдиного Центру" до перестрілки у селі Нижня Апша.

Водночас, він пов’язує конфлікт із діяльністю нардепа Михайла Ланьо та його людей.

Стосовно стрілянини в Тячівському районі Закарпаття він написав у Facebook: "Кажуть, що один із можливих учасників бандитських розборок була особа, яка балотувалася в Тячівську районну раду від "Єдиного Центру". Чи правдива ця інформація поки не відомо, але варто зазначити, що кандидатів у Тячівському районі рекомендував тоді ще позафракційний народний депутат, а зараз член провладної групи "Воля народу" Василь Петьовка".

"Після його політичної зради, рекомендовані ним особи були виключені з лав партії "Єдиний Центр". Але, на жаль, вони залишаються депутатами, так як механізму їх відкликання немає" – заявив він, коментуючи слова керівника Закарпатської ОДА Геннадія Москаля.

При цьому самого Москаля Балога називає "одним із бенефіціарів контрабандного бізнесу".

"Іншою стороною конфлікту є угруповання, за словами голови Закарпатської ОДА, "просто народного депутата" Михайла Ланьо", – стверджує Балога.

"Він як контролер партії "Відродження" на Закарпатті є партнером влади у обласній раді. Зокрема, його помічник став заступником голови облради, яку очолює представник БПП, за що пан Ланьо публічно дякував пану Москалю. В обмін на підтримку в обласній раді, він отримав повний карт-бланш на кримінальну діяльність. Зокрема – контрабанду", – додає він.

На думку Балоги, команда президента, аби завадити "Єдиному центру" створити коаліцію в Закарпатській облраді, обрала своїми союзниками "Опозиційний блок" і партію "Відродження", а ті скористалися з влади.

"Менше ніж за рік, кордон із Євросоюзом було поділено між озброєними бандами, про що, зокрема, говорили представники угорської влади", – пише політик.

На думку Балоги, на Тячівщині, "так і не зрозумівши у кого потужніша "криша", – Банкова чи голова ОДА, – почали стріляти".

Як повідомлялося, у ніч на 31 серпня у селі Нижня Апша Тячівського району Закарпаття виник конфлікт між двома групами чоловіків, який переріс у стрілянину. У результаті четверо осіб потрапили до лікарні з пораненнями.

Причиною конфлікту, за словами Москаля, стала заборгованість за поставлені сигарети, які контрабандисти Тячівщини отримали з Мукачевого.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування