Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Порошенко пообіцяв розслідувати проблеми зі стартом е-декларування

Середа, 31 серпня 2016, 21:30

Президент Петро Порошенко пообіцяв розслідувати проблеми зі стартом електронного декларування.

Про це йдеться у його заяві, оприлюдненій на його Facebook у середу ввечері.

"Без сумніву запуск електронного декларування – це революційний крок, який назавжди розділить систему державної служби на часи "до" і "після" його введення", - зазначив він, коментуючи запуск системи е-декларування.

"Сьогодні всім очевидно, що проблеми зі стартом електронного декларування носили суто технічний характер, але будуть розслідувані за участю міжнародних експертів і громадськості. А політична воля вищого керівництва держави на запуск цієї системи – незмінна, вона була, є і буде", - сказано у заяві Порошенка.

"Більше того, вважаю себе одним із авторів цієї системи. І мені коштувало чималих зусиль, щоб переконати народних депутатів, лідерів фракцій підтримати її створення, а потім узгодити цю технологію, до коми включно, з нашими європейськими партнерами", - додав президент. 

Він наголосив, що також "мусив втрутитися два тижні тому в подолання технічних проблем і взяти під особистий контроль повноцінний старт системи".

Порошенко подякував усім, "хто протягом цих двох тижнів наполегливо працював над виправленням чужих помилок, завдяки чому за лічені години почне працювати система електронного декларування статків високопосадовців – разом з адміністративною та кримінальною відповідальністю за порушення порядку її подання чи надання недостовірних відомостей".

Як відомо, ввечері 31 серпня Національне агентство з питань запобігання корупції ухвалило рішення про запуск системи електронних декларацій.

Раніше Держспецзв’язок відзвітував про виправлення недоліків е-декларування.

Початок повноцінної роботи НАЗК, включно із системою електронного декларування, є ключовою перепоною для впровадження безвізового режиму.

Також запуск електронного декларування є умовою для отримання Україною траншу МВФ

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування