Захарченко про замах на Плотницького: Україна готується до бойових дій

Субота, 6 серпня 2016, 19:31

Глава так званої "ДНР" Олександр Захарченко вважає замах на главу "ЛНР" Ігоря Плотницького підтвердженням того, що Україна готується до бойових дій.

"Те, що Україна готується до початку бойових дій - це правда, і сьогоднішня подія, в якій постраждали і з охорони хлопці, і сам Ігор, - це зайве тому підтвердження", - цитує Захарченка сепаратистський ресурс "Луганський інформаційний центр".

"Очікувано, Україна ще місяць тому заявила, що готуються замахи на перших осіб держав: мене і Плотницького, і наших міністрів, але слава Богу все обійшлося", - заявив він після зустрічі з Плотницьким у лікарняній палаті.

"Стан стабільний. Упевнений, що він викарабкається, характер у нього донбаський", - зазначив глава "ДНР".

Разом з тим, офіційний представник "Народної міліції ЛНР" Андрій Марочко на брифінгу в суботу заявив, що до замаху на Плотницького мають відношення диверсанти Служби безпеки України, які пройшли підготовку в Сєвєродонецьку.

"За наявними даними радіоперехоплення, до теракту в Луганську проти Верховного головнокомандувача ЛНР Ігоря Плотницького мають відношення диверсанти СБУ, підготовлені в Сєвєродонецьку під керівництвом командира так званого підрозділу Рубін, який здійснює свою тренувальну діяльність під контролем кураторів із спецслужб зарубіжних країн - натхненників української каральної операції проти народу Донбасу", - зазначив Марочко.

"За інформацією розвідки, незадовго до диверсії, спецпідрозділ СБУ вийшов на зв'язок і запросив підтвердження злочинних дій", - сказав він.

"Таким чином, українське керівництво, розуміючи неупередженість і твердість політики керівника ЛНР, вчинило відчайдушну, підлу і безглузду спробу ліквідації Верховного головнокомандувача ЛНР", - стверджує Марочко.

Вранці 6 серпня у Луганську підірвали машину ватажка бойовиків Ігоря Плотницького. Екс-депутат від ПР Олег Царьов заявив, що Плотницький перебуває у важкому стані у лікарні.

Радник глави СБУ Юрій Тандіт підтвердив повідомлення про те, що внаслідок вибуху у Луганську ватажок "ЛНР" зазнав поранення. 

"Це лише зайве підтвердження того, що там (на окупованій території Луганської області) постійно усе неспокійно, триває боротьба за владу, грошові потоки і вони (бойовики) ділять  між собою ці канали", - додав Тандіт. 

У свою чергу речник АП з питань АТО Олександр Мотузяник заявив, що українська сторона не причетна до замаху на ватажка бойовиків "ЛНР"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...