Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Делегація ООН перевірила всі приміщення СБУ

Субота, 10 вересня 2016, 00:31
Делегація ООН перевірила всі приміщення СБУ

Делегація підкомітету ООН з питань запобігання катуванням відвідала всі приміщення СБУ, з доступом на окуповані території були проблеми.

Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки за результатами підсумкової наради щодо візиту в Україну делегації Підкомітету ООН.

"Делегація отримала безперешкодний і негайний доступ до усіх приміщень СБУ в різних регіонах країни, а також ознайомилася з документацією щодо роботи з особами, з якими проводяться процесуальні дії", - йдеться в повідомленні.

Глава делегації Малкольм Еванс відзначив суттєвий прогрес у взаємодії з СБУ з моменту попереднього візиту в травні.

Також під час наради співробітники СБУ передали Евансу оновлені списки українських громадян, які незаконно утримуються на окупованих територіях "ДНР" та "ЛНР", вважаються зниклими безвісти.

Крім того були передані свідчення звільнених людей, які піддавалися тортурам і насильно утримувалися на тимчасово непідконтрольній Україні території.

Еванс зазначив, що доступ до неконтрольованих українською владою територій залишається проблемою.

"У делегації ООН виникли труднощі з вивченням стану утримання позбавлених волі осіб на цих територіях", - йдеться в повідомленні.

Як відомо, 25 травня делегація Підкомітету ООН з питань запобігання катуванням призупинила свій візит в Україну після того, як їй відмовили в доступі до місць, де, на їхню підозрою, співробітники Служби безпеки України позбавляють свободи і катують затриманих.

Детальніше про це читайте в матеріалі Європейської правди "Таємні місця несвободи: що СБУ приховує від делегації ООН проти катувань"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування